PC

Starfield dobio nagradu za inovacije u 2023. godini ali igrači nisu oduševljeni

Nedavno je otkriveno da je Starfield osvojio nagradu za najinovativniji gameplay na Steam Awards 2023.

Ova nagrada je došla samo nekoliko meseci nakon izlaska ovog naslova Bethesda Game Studios, koja je izašla u septembru i brzo privukla više od deset miliona igrača u roku od nedelju dana.

Međutim, kako je vreme prolazilo, počele su da se pokazuju rupe i nedostaci su isplivali na površinu, sa mnogo igrača koji su se povukli iz Starfield-a sa gorčinom u ustima.

To osećanje je očigledno ostalo unutar zajednice, jer su komentari nakon objave nagrade Starfield manje nego prihvatljivi.

Nakon objave da je Starfield osvojio nagradu za najinovativniji gameplay, korisnici su na društvenim mrežama izrazili svoje razočaranje i uznemirenost:

  • ‘Inovativno? Verovatno je najmanje inovativna igra koju sam ikada igrao’ – Mark Horgan
  • ‘Šta je inovirao? Kako napraviti najdosadniju igru ikada?’ – Warski
  • ‘Najzastarelija mainstream video igra u poslednjih 20 godina osvojila je inovativni gameplay, to je fing smešno’Cassie
  • ‘Moja omiljena inovacija je bila kopiranje animacija i mehanike igre iz vaših drugih igara’ – Jess
  • “Najinovativniji” Moj čoveče, bukvalno nas terate da se brzo premeštamo na 95%+ lokacija.’ – GeniusChad
  • ‘Šta ste uopšte inovirali, kako napraviti dosadnu, pustu igru i da tvoja modding zajednica potpuno napusti igru?’ – Mezoteus
  • ‘Koja fing inovacija, mada? To je bukvalno isti gameplay loop koju koristi svaka druga Bethesda igra u poslednjih 20 godina. Potpuno je divlje da ovo sranje osvoji bilo koju nagradu, a kamoli jednu za INOVATIVNI GAMEPLAY od svih stvari.’ – Rhogath

Bilo je nekoliko pozitivnih komentara ubačenih u mešavinu od strane fanova i pristalica, ali to nije bilo dovoljno da prevaziđe talas negativnosti nakon što je ova nagrada postala javna.

Nedavno, Starfield je pao na ‘Mostly Negative’ kritike na Steamu, što su mnogi videli kao indikator stalnog razočaranja igrom.

Postoje stvari koje su u pripremi i Bethesda je nedavno obećala da će gurati ažuriranja igre svakih šest nedelja, ali ne izgleda kao da je to dovoljno da pridobije previše izgorelu igračku zajednicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top