PC

Steam početak 2024. godine obeležio rekordom po broju korisnika

Posted on

Tokom poslednjih nekoliko godina, videli smo kako se Steam platforma razvija iz meseca u mesec, redovno nadmašujući svoj broj istovremenih korisnika. Gotovo tačno godinu dana otkako je oborio svoj prethodni rekord, Steam je ponovo postigao novi vrhunac.

Kako je otkriva SteamDB, juče je Valveova platforma oborila svoj rekord istovremenih korisnika sa više od 33 miliona Steam korisnika na mreži – tačnije 33.675.229. Za kontekst, Steam je prvi put dostigao 33 miliona istovremenih korisnika još u januaru prošle godine. Brojke su nastavile da rastu do marta 2023. godine kada je dostigla vrhunac od 33.598.520 ljudi.

Kako se očekivalo, od tada se broj korisnika smanjivao i povećavao, ali izgleda da su ljudi ulazeći u novu godinu igrali igre više nego ikad. Kao što smo videli sa istovremenim korisnicima, ukupan broj istovremenih igrača u igri takođe je dostigao nove visine – premašujući 10 miliona samo drugi put. Kao i sa istovremenim online igračima, ukupan broj igrača u igri dostigao je 10 miliona još u januaru prošle godine i ostao do marta.

S obzirom na činjenicu da smo videli sličnu situaciju u vezi sa brojem korisnika na Steamu u ovo vreme prošle godine, biće zanimljivo videti da li će platforma nastaviti da raste, ili će 33 miliona istovremenih igrača ostati njen vrhunac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version