Gadgets

Atari najavio prenosivu retro konzolu

Na CES 2024, Atari i MyArcade su najavili da se udružuju da bi izdali novu prenosivu igračku konzolu namenjenu ljubiteljima retro igara. Novi prenosivi uređaj se zove Game Station Portable i ima ekran od 7 inča. Za razliku od većine najnovijih prenosivih igraćih konzola, nije zasnovan na Windowsu.

Kako je primetio GenXGrownUp (preko VideoCardz), Game Station Portable dolazi opremljen sa paddle kontrolerom, D-pad-om, trackballom i tasterima, što ga čini savršenim za tradicionalne igre poput Pong. Iako Atari još uvek nije otkrio listu kompatibilnih naslova, poznato je da će predstojeća prenosiva konzola podržati preko 200 naslova.

Uređaj ima standardni gamepad i tastature, a tim iz MyArcade je implementirao LED diode oko kompatibilnog kontrolera koji pružaju vizuelne signale igračima koji nisu upoznati sa Atari igrama. Ove LED diode se samo pale ako igra zahteva taj određeni kontroler ili dugme. Pored toga, sistem uključuje postolje i dva USB Type-C porta.

Game Station Portable će se prodavati po ceni od $149 i planirano je da se izda u četvrtom kvartalu 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top