PC

Fortnite se igra više nego CoD, FIFA, GTA i Roblox zajedno

2023. godina je bila rekordna godina za Epic Games i Fortnite, sa naslovom battle royale koji se pretvorio u ‘metaverse’ koji je tokom godine doživeo talase rasta. Uprkos tome, masovni porast igrača tokom poslednjih meseci 2023. godine doveo je do toga da Fortnite nadmaši takve igre kao što su Call of Duty, Grand Theft Auto i Roblox zajedno.

Kako je izvestila Louise Wooldridge iz Ampere Analysis, počevši od oktobra 2023. godine, Fortnite je počeo da doživljava veliki skok u mesečnim igračima, povećavajući se za impresivnih 146% iz meseca u mesec do novembra – dostigavši vrhunac u decembru zahvaljujući dodatnom rastu od 9%.

Ovo ne samo da je pomoglo da Epic Games dođe na vrh kada je reč o tržišnom udelu izdavača po mesečno aktivnim korisnicima, već je sa ukupno 1,6 milijardi sati, Fortnite uspeo da nadmaši MAU za Call of Duty; EA sports FC 24; Grand Theft Auto V/Online i Roblox zajedno (vredi napomenuti da ove statistike uključuju samo PlayStation i Xbox).

Naravno, veliki deo njegovog vrhunca u popularnosti zahvaljuje se pokretanju Fortnite OG, a zatim i tri potpuno nove i različite igre izgrađene unutar Fortnite, dajući masivnoj igri još veći potencijalni doseg.

Svaki put kada Fortnite izgleda da gubi na relevantnosti, Epic Games nekako uspeva da se vrati veći i bolji nego ikad. Biće zanimljivo videti kako će se Fortnite razvijati tokom 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top