PC

Hellblade 2 dobio datum izlaska, koštaće samo 50 dolara

Nakon što se činilo kao godine čekanja, Microsoft je konačno objavio datum izlaska za Senua’s Saga: Hellblade 2 na Xbox Developer Direct. Nastavak naslova iz 2017. godine je jedna od najtraženijih igara za 2024. godinu, i samo je pitanje nekoliko meseci pre nego što je možemo igrati.

2023. nije bila najbolja godina za Microsoft uprkos mnogim izdanjima prvih strana, ali Hellblade 2 bi mogao biti veliki AAA naslov koji će pomoći u ispravljanju ekskluzivne ponude igara giganta ove godine.

Pre Directa, pouzdani “leaker informacija” predvideo je lansiranje igre 21. maja. Kao što se očekivalo, to je tačan datum koji je Xbox danas objavio.

U najnovijem snimku, Ninja Theory pokazuje posvećenost tima izradi složene i imerzivne priče. Studio je svaki element prve igre podigao na novi nivo, osiguravajući da će čekanje biti vredno.

Postoji više nego nekoliko razloga zašto je Hellblade 2 na listi želja mnogih ljudi. Prvi naslov je iznenada izbio i oduševio nas sve svojom jedinstvenom pričom prošle generacije.

Senuina borba sa paranojom i njenim unutrašnjim mislima bila je prelepo prikazana. Ovi elementi se proširuju u Hellblade 2, zahvaljujući novoj tehnologiji koju Ninja Theory ima na raspolaganju.

Najnoviji snimak prikazuje više spektakla koje grafika i okruženje donose u nastavku. Takođe objašnjava kako se Senua razvila od poslednje igre i izazove koji je čekaju.

Nakon Xbox Developer Direct, Ninja Theory je potvrdio više detalja o Hellblade 2. Igra će biti objavljena 21. maja, a novi post na Xbox Wire-u navodi da će biti slična po dužini svom prethodniku.

U proseku, prvi Hellblade je zahtevao oko 7-9 sati da se pobedi. Stoga, fanovi mogu da očekuju skoro 8 sati paranoje, akcije i uranjajuće priče kada Hellblade 2 bude objavljen na Xbox Series S|X i PC-u.

Iako će neki smatrati ovu igru kratkom, Ninja Theory je smanjio cenu da bi odrazio ovo manje vreme za igru. Predstojeće AAA izdanje studija biće cenjeno na samo 50 dolara, što je znatno jeftinije od standardnih 70 dolara na koje su se mnogi navikli.

Hellblade 2 se suočava sa moćnim zadatkom otvaranja Xbox ponude first party igara u 2024. godini. Međutim, najnoviji snimak gejmpleja pokazuje samouverenu avanturu spremnu da preuzme ovaj izazov i pokrene novi talas filmskih avantura od Xboxa.

To je čudna odluka koja bi potencijalno mogla da naškodi prodaji igre jednom kada se objavi 21. maja. Prošle godine, Alan Wake 2 je takođe doživeo niske prodaje zbog svog isključivo digitalnog izdanja, sa nekim fanovima koji su odbili da kupe igru.

Ipak, sa Game Passom u kombinaciji, Hellblade 2 verovatno neće toliko patiti kao Alan Wake 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top