PC

The Witcher 4 ulazi u punu produkciju ove godine sa 400 developera

CD Projekt RED je stvorio dve najbolje RPG igre industrije video igara. The Witcher 3 i Cyberpunk 2077 se ističu u različitim delovima žanra, a tim je spreman da ponovo probije granice RPG-a sa The Witcher 4.

Nakon uspona Cyberpunk 2077 i prodaje od 50 miliona primeraka za The Witcher 3, tim je zauzet sa Codename Polaris, sledećom glavnom Witcher igrom. Prema intervjuu za Reuters, The Witcher 4 će ući u produkciju 2024. godine.

Povećano iščekivanje za Witcher 4 proizlazi iz neverovatnog prijema prethodnih nastavaka Witcher franšize, posebno Witcher 3, koji je postavio novi standard za RPG igre otvorenog sveta.

Zajednički izvršni direktor Adam Badowski nedavno je izneo planove kuće CD Projekt RED za ovu veliku franšizu. The Witcher 4 je već neko vreme u preprodukciji, sa studijom koja postavlja temelj za razvoj projekta.

Međutim, uzimajući u obzir ovu metu, tim je verovatno već duboko u preprodukciji i skoro spreman da završi. Badowski je izjavio:

“Voleli bismo da imamo oko 400 ljudi koji rade na projektu do sredine godine.”

Nakon izlaska ekspanzije Phantom Liberty za Cyberpunk, otprilike 25% tima koji je učestvovao u ekspanziji preusmerilo je svoj fokus na razvoj Codename Polaris, sa više od polovine studija koji navodno rade na igri.

Studio se nada da će dodatno ojačati ove napore, poboljšavajući šanse za glatki razvoj The Witcher 4. Ulazak u produkciju 2024. godine bi mogao značiti lansiranje u nekom trenutku 2026. ili 2027. godine najranije.

Međutim, sa katastrofom koja je bila Cyberpunk 2077 pri izlasku, CD Projekt RED bi mogao da uzme vremena da usavrši igru.

Pored toga, drugi projekti poput Orion, nastavka za Cyberpunk 2077, i dalje ostaju u konceptualnoj fazi, deljenjem resursa preko obe igre. Tim se nada da će imati oko 80 developera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top