PC

Uprkos odličnim ocenama kritičara, nova Prince of Persia igra se prodaje izuzetno slabo

Prince of Persia: The Lost Crown nije bio dobro primljen od strane fanova kada je prvi put najavljen, ali igra je na kraju stekla odličnu reputaciju pre svog lansiranja i na kraju je postala igra Ubisofta sa najvišom ocenom korisnika na Metacriticu.

Nakon ovakvog prijema, moglo bi se pretpostaviti da bi uspeh bio odražen u prodajnim brojkama i prihodima. Iako Ubisoft još uvek nije potvrdio prodajne brojke, izveštaj sugeriše da je samo 300K igrača probalo najnoviji Prince of Persia.

Ova 2D Metroidvania igra je preuzela rizike da bi se odmakla od tradicionalnog stila Ubisoftovih igara otvorenog sveta. Međutim, neuspesi poput ovih mogu obeshrabriti studije da eksperimentišu sa novim idejama.

Kako je izvestio Insider Gaming, Prince of Persia: The Lost Crown možda nije bio komercijalni uspeh jer još uvek nije dostigao milion igrača.

Franšiza se vratila nakon toliko vremena sa Metroidvania iskustvom za fanove. Iako je Ubisoft se nadao da će ovaj svež pristup pomoći da privuče novu publiku, igra je zaradila samo oko 15 miliona dolara prihoda.

Važno je napomenuti da 300K igrača verovatno ne odgovara 300K prodajama. Naslov je lansiran kao deo Ubisoftove pretplate, tako da su mnogi od ovih brojeva mogli doći od onih koji su se pretplatili da bi igrali igru na lansiranju.

U međuvremenu, poslednje veliko izdanje Ubisofta iz 2023. godine, Avatar: Frontiers of Pandora, već je odigralo 1,9 miliona igrača. Takođe je zaradio 133 miliona dolara prihoda, bolje se predstavljajući od ovog oživljavanja Prince of Persia iz 2024. godine.

U 2024. godini, Ubisoftov raspored izdanja je ispunjen velikim igrama. Sa Star Wars Outlaws, Skull and Bones, i Assassin’s Creed Red koji se očekuju da stignu ove godine, publika bi mogla brzo zaboraviti na Prince of Persia: The Lost Crown.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top