PC

Xbox je dostigao 200 miliona mesečno aktivnih korisnika zahvaljujući Activision kupovini

Nakon godinu dana borbe, Microsoft je uspeo da dođe do Activision Blizzarda. To je podstaklo Xbox da se udvostruči na objavljivanju i izdavanju više ekskluzivnih igara.

Pre nekoliko sati, Microsoft je otkrio svoj prvi izveštaj o zaradi posle spajanja. Xbox neprestano raste nakon transakcije, sa povećanjem prihoda od 49% u FY24 Q2. Ovo je bio novi rekord za poslovanje igara, a takođe je dostigao 200 miliona mesečno aktivnih korisnika.

Tokom Microsoftovog Q2 2024 livestreama, izvršni direktor Satya Nadella je rekao:

“Ovog kvartala postavili smo svevremenske rekorde za mesečno aktivne korisnike Xbox, PC, kao i mobilnog ekosistema.”

“Sada imamo 200 miliona mesečno aktivnih korisnika.”

Ovo je novi rekord za Xbox, a ovi rezultati ne bi bili mogući bez Activision Blizzarda.

Franšize poput Call of Duty i Diablo imaju snažno prisustvo na sve tri platforme. Bilo da je na konzolama, PC-u ili mobilnim uređajima, ove dve franšize imaju velike igre i milione igrača na sve tri.

Mobilni gejming, posebno, verovatno je ovu brojku katapultiralo na nove visine. Kao deo najlakše dostupnog i najčešćeg izvora igara, naslovi poput Candy Crush imaju milione igrača koji se vraćaju svakog meseca.

Za poređenje, PlayStation se hvalio sa 123 miliona mesečno aktivnih korisnika za decembar. Stoga je Xbox bio ispred sa skoro dva puta više korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top