Filmovi-Serije

Dragon’s Lair nam sa arkadnih ekrana stiže na veliko platno

U uzbudljivom preokretu za fanove klasičnih arkadnih igara i filmskih avantura, legendarna arkadna igra iz 1983. godine “Dragon’s Lair” je spremna da napravi revolucionarni prelazak sa džojstika na veliko platno. Poznata po svojoj pionirskoj upotrebi laserdisk tehnologije, igra je osvojila srca igrača svojim animiranim sekvencama koje je kreirao bivši Diznijev animator Don Bluth. Sada, decenijama nakon njene objave, “Dragon’s Lair” se adaptira u dugometražni film, obećavajući da oživi dragu naraciju i njene likove na bezprecedan način. O ovoj igri smo vam pričali u našem specijalnom izdanju Play Retro časopisa.

“Dragon’s Lair” je upoznao igrače sa Dirkom Hrabrim, odvažnim vitezom na opasnoj potrazi da spasi Princezu Dafnu iz kandži zlog zmaja Singea. Za razliku od tradicionalnih arkadnih igara svog vremena, “Dragon’s Lair” se isticao svojom zavisnošću od događaja koji zahtevaju brzu reakciju, nudeći filmsko iskustvo koje je bilo i kritički i komercijalno uspešno. Inovativna upotreba tehnologije video zapisa u punom pokretu i animacije visokog kvaliteta postavila je novi standard u industriji igara, čineći je veoma važnim naslovom u istoriji arkadnih igara.

Sada, 4 decenije kasnije, “Dragon’s Lair: The Movie” se sprema da uhvati suštinu ove neverovatne igre sa svežim i modernim pristupom. Pod režijom Dona Blutha i Garyja Goldmana, film ima za cilj da istraži priču koja prethodi originalu i koja produbljuje priču o herojskim naporima Dirka da spasi Princezu Dafnu. Sa Ryanom Reynoldsom potvrđenim za ulogu hrabrog Dirka Hrabrog, film je spreman da ponudi mešavinu nostalgije i novih avantura, privlačeći i zagrižene fanove originalne igre i novu generaciju gledalaca.

Detalji o zapletu filma ostaju tajna, ali očekuje se da zadrži avanturistički duh i fantastične elemente koji su igru učinili istaknutim naslovom. Film obećava da će obogatiti originalnu priču igre(nadamo se ne i upropastiti, jer neki filmovi unakaze video igre), upoznajući publiku sa pozadinama omiljenih likova i potencijalno proširujući univerzum koji je stvoren objavljivanjem klasične igre iz 1983. godine.

Iako datum izlaska za “Dragon’s Lair: The Movie” još uvek nije objavljen, uzbuđenje i čekanje raste. Projekat je već stvorio značajnu pompu, sa fanovima koji nestrpljivo čekaju više detalja o tome kako će film odati počast nasleđu igre dok nudi sveže i angažujuće filmsko iskustvo.

Kako se “Dragon’s Lair” priprema za skok sa arkade na veliko platno, to stoji kao svedočanstvo trajnoj privlačnosti igre i njenog uticaja na gejming industriju i popularnu kulturu. Sa talentovanim timom na čelu i glumačkom postavom predvođenom Ryanom Reynoldsom, “Dragon’s Lair: The Movie” je spreman da bude avantura koja poštuje svoje korene dok istražuje novo područje u carstvu fantastičnog pripovedanja.

Ostanite uz nas za više novosti o ovom uzbudljivom adaptaciji, jer “Dragon’s Lair: The Movie” obećava da bude nostalgičan, ali inovativan dodatak svetu zabave, spajajući magiju klasičnih arkadnih igara sa privlačnošću modernog filma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top