Vesti

Najprodavanije PS4 igre u 2023. godini

Sony nije imao baš jednostavno lansiranje PlayStation 5 konzole nove generacije. Iz tog razloga PlayStation 4 je bio prethodnih godina i dalje popularna konzola za kupovinu, što zbog dostupnosti, što zbog njegove ogromne kolekcije igara koja je prošle godine napunila deset godina. Sony više ne proizvodi ovu konzolu za japansko tržište, ali nove standardne PlayStation 4 i PlayStation 4 Pro konzole se proizvode za zapadna tržišta. Ovo znači da je PlayStation 4 i nakon deset godina živ i zdrav, a u određenim regionima još uvek jedna od najpopularnijih konzola. 

Verovatno će PlayStation 5 u narednim godinama uspeti da potisne sa tržišta njegovog starijeg brata, ali dok se to ne desi, nemamo vesti da Sony planira da uskoro prestane sa podrškom za PlayStation 4. Verzije najnovijih igara za ovu konzolu kontantno izlaze, a tokom 2023. godine neke igre su i dalje imale impresivnu prodaju. Još uvek je dobro vreme ako planirate da kupite novu kućnu konzolu, a sa padom cena Playstation 4 konzola, i preko 3000 igara, Sony-jeva konzola prethodne generacije je i dalje odlična opcija. Samo pogledajte, u nastavku, neke od najbolje prodavanih PlayStation 4 igara prošle godine, i nećemo morati da vas mnogo ubeđujemo da vas desetine hiljada sati zabave takođe očekuju na ovoj konzoli. 

God of War Ragnarok 

Nastavak priče namrštenog Spartanca koji se snalazi u novoj ulozi, novom regionu, i novim mitskim protivnicima. Iako je igra izašla krajem 2022. godine, igra je zabeležila odlične cifre i prošle godine jer je dobila besplatni DLC God of War Ragnarok: Valhalla, koji je iovako sadržajnu igru obogatio sa još opcija i proširio priču osnovne igre. Ragnarok je do danas prodao 15 miliona kopija, a samo tokom prvih deset nedelja nakon izlaska igralo ga je 11 miliona gejmera. God of War Ragnarok gura PlayStation 4 do maksimuma njegovih performansi, i sigurno će vas zadiviti i 2024. kao što je mnoge igrače prošle godine. 

Resident Evil 4 (2023) 

Prošlog proleća je izašao još jedan dugoočekivani rimejk Capcom-ove horor franšize, a Resident Evil 4 je potvrdio da kompanija ne može da pogreši sa podmlađivanjem ovih igara. Igra je uspela da zabeleži bolju prodaju od oba prethodna Capcom-ova rimejka (Resident Evil 2, Resident Evil 3), i za samo dva dana od izlaska je prodala tri miliona primeraka. Tako je zvanično postala najbrže prodavana Resident Evil igra, a do kraja godine se taj popeo do skoro sedam miliona. Resident Evil 4 je prošle godine dobio besplatni DLC The Mercenaries, a i drugi DLC koji je izašao prošle jeseni (Separate Ways) je privukao još novih igrača. 

Lies of P 

Veliko iznenađenje souls-like žanra u kojem smo mislili da FromSoftware besprekorno vlada, ali japanski studio je prošle godine dobio novog igrača u žanru koji su oni kreirali. Lies of P je igra južnokorejskog studija Neowiz Games i zasnovana je na bajci o Pinokiju od Karla Kolodija. Ogromnom broju igrača se svideo ovaj spoj mračne atmosfere i priče koja nam je svima poznata od detinjstva. Lies of P je izašao u septembru, a već narednog meseca je prodao milion primeraka. Neverovatno veliki uspeh za prvu igru ovog studija, u kojoj će uživati svi igrači kojima izazov predstavlja glavni izvor zabave, a studio je obećao i DLC za ovu igru. 

Dead Island 2

Nastavak koji čekamo još od 2011. godine, pa nije ni čudo što je igra Dambuster Studios-a i Deep Silver-a prodala više miliona kopija prošle godine. Dead Island 2 je najavljen još 2014. godine, a nakon komplikovanog procesa razvoja, konačno smo prošlog proleća mogli da igramo ovaj akcioni RPG iz prvog lica. Iako su zombiji veoma zastupljeni u industriji video igara, igračima izgleda još uvek nije dovoljno ovih legendarnih čudovišta jer je Dead Island 2 za samo mesec dana prodao 2 miliona kopija (million tri dana nakon izlaska). Igra je dobila ekspanziju sa novim lokacijama, oružjima, a ove godine očekujemo i ekspanziju SOLA Festival. 

Grand Theft Auto V

GTA V je prošle godine i dalje bio među najpopularnijim PS4 igrama iako je prvobitno izašao davne 2014. godine. Na našem kontinentu je bio u samom vrhu po prodaji, i broju digitalnih preuzimanja, a verovatno je na brojke uticao i prvi GTA VI trejler koji je izašao krajem godine. Ako se još uvek niste provozali San Andreasom još imate prilike da iskusite sjajnu GTA V kampanju ili uskočite u multiplejer sa prijateljima dok čekamo GTA VI.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top