Nintendo Switch

Switch 2 će biti kompatibilan sa fizičkim i digitalnim igrama izdatim za originalni Switch

Odnos Nintenda prema kompatibilnosti igara sa konzolama istorijski je bio pomalo mešovit, sa nekim njihovim prethodnim sistemima koji su imali apsolutnu kompatibilnost na hardverskom nivou – a drugi nisu uključivali BC (backwards compatibility) uopšte. Srećom, čini se da će naslednik Switcha doći sa robusnom implementacijom kompatibilnosti unazad.

Kako tvrdi izvor informacija u Nintendu ‘PH Brazil’ (i izveštava Universo Nintendo), naslednik Nintendo Switcha će uključivati digitalnu i fizičku kompatibilnost unazad – što znači da ćete moći da ubacite svoje Switch kartice u njegovog naslednika i igrate celu svoju biblioteku bez ikakvih problema.

S obzirom na činjenicu da podržava Switch 1 na hardverskom nivou, nije iznenađujuće videti da će sistem takođe podržavati kompatibilnost unazad sa digitalnim Switch igrama.

Zanimljivo je da će neobjavljena konzola navodno takođe biti u mogućnosti da “omogući developerima da proučavaju poboljšanja za trenutne naslove u biblioteci Nintendo Switcha” što znači da bi trebalo da bude relativno jednostavno za developere da nadograde svoje igre za novi hardver.

Kao što je pomenuto, Nintendo je imao pomalo neujednačenu prošlost kada je u pitanju kompatibilnost konzola unazad. Dok su takvi kao što su Nintendo Wii i 3DS mogli da reprodukuju diskove/kartice iz prethodne generacije, Switch iz 2017. godine nije imao kompatibilnost unazad uopšte. Kao takvo, ohrabrujuće je videti da Nintendo neće ostaviti svoju publiku od 140+ miliona igrača iza sebe dolaskom sledeće generacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top