PC

Next-gen Xbox konzolu dizajnira tim koji je stvorio Microsoft Surface

Dok su nedavne glasine ukazivale na propast hardverskog odeljenja u Xboxu, Phil Spencer je navodno uverio zaposlene da će uskoro stići još hardvera od giganta igara.

Međutim, Microsoft je izgleda napravio ključnu promenu u svom pristupu. Usred trenutnih glasina, novi izveštaj sugeriše da Xbox prepušta kontrolu timu iza Microsoft Surface, zadajući im da kreiraju konzolu sledeće generacije.

Nick Baker je kratko govorio o ovoj informaciji tokom Xbox Era podcasta. Izjavio je da Microsoft ne radi sa Jason Ronaldom, glavnim developerom Xbox Series S|X, za novi hardver.

Jason Ronald je bio u Microsoftu više od dvadeset godina, što bi bio veliki potres unutar kompanije ako je tačno. Nick Baker sugeriše da je ovaj posao sada prebačen na Microsoft Surface tim.

Ovo bi mogla biti preko potrebna promena za hardversko odeljenje Xboxa nakon borbe na ovom polju za dve generacije zaredom. Iako je Xbox Series X nesumnjivo sposobniji od PS5, kaže se da je ovaj poslednji efikasnije dizajniran.

To ga čini prijateljskijim za developere, često dovodeći do mešovitih rezultata uprkos jasnom jazu u specifikacijama.

Trenutno, Xbox Series S|X su prodali otprilike polovinu onoga što je PS5 uspeo za tri godine na tržištu. Ovo je možda navelo Microsoft da razmotri drugi hardverski tim za sledeću generaciju.

Microsoft Surface uređaji su u prošlosti koristili ARM čipsete, tako da bi ovo moglo otvoriti vrata za Xbox da se odmakne od tradicionalnog AMD baziranog hardvera iz poslednje dve generacije.

Nova konzola bi navodno trebalo da stigne 2026. godine. Glasine takođe sugerišu da će Microsoft izdati prenosni uređaj pored snažne kućne konzole iste godine. Oba izgleda da su u izradi od strane tima Microsoft Surface.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top