PC

Epic Games Store koristi preko 270 miliona PC igrača

Epic Games je objavio svoj pregled 2023. godine, otkrivajući niz zanimljivih statistika koje se odnose na Epic Games Store. Uprkos sporom rastu (i regresiji u nekim aspektima), PC prodavnica je sada uspela da premaši 270 miliona registrovanih korisnika.

Dostupan za pregled u celosti OVDE, pregled godine 2023. za Epic Games Store prikazuje uspeh PC prodavnice tokom prošle godine, otkrivajući da platforma sada ima preko 270 miliona korisnika na PC-u (povećanje od 40 miliona u odnosu na prethodnu godinu).

Pored toga, EGS je uspeo da privuče 75 miliona aktivnih korisnika mesečno u decembru prošle godine (u odnosu na 68 miliona) – sa vrhuncem dnevnog broja aktivnih korisnika od 36,1 miliona.

Za poređenje, vrhunac broja istovremenih korisnika na Steam-u iznosi oko 33,7 miliona – mada vredi napomenuti da vrhunac istovremenih dnevnih korisnika i vrhunac dnevnih aktivnih korisnika mogu biti dve vrlo različite stvari.

Na pozitivnijoj strani, tokom 2023. godine Epic Games je ukupno poklonio 86 igara – ukupne vrednosti preko 2000 dolara (na osnovu RRP). Pored toga, sa “skoro” 586 miliona preuzetih igara, svaki besplatni naslov je preuzet u proseku od 6,8 miliona korisnika.

Bilo bi zanimljivo videti koliko bi se sve ove brojke razlikovale da je Epic Games prestao sa svojim programom besplatnih igara. Srećom za nas, to se još nije dogodilo.

Celokupna infografika može se naći OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top