PC

Xbox Game Pass premašio 34 miliona pretplatnika, ali postoji caka

Već nekoliko generacija konzola, Microsoft je odlučio da ne deli nikakve prodajne brojke za svoje Xbox sisteme, umesto toga se fokusira na Game Pass pretplatnike. Međutim, nismo imali nijedno zvanično ažuriranje ukupnih korisnika više od 2 godine. Konačno, Microsoft je otkrio da je Game Pass sada porastao na 34 miliona pretplatnika – sa jednom očiglednom cakom.

Tokom nedavnog Xbox podcasta Microsofta – koji su videli Phil Spencer, Sarah Bond i Matt Booty na centralnoj pozornici da bi razgovarali o budućnosti platforme – izvršni direktori su otkrili da je broj pretplatnika Game Pass porastao na ukupno 34 miliona korisnika.

Iako je impresivna brojka kada se odvoji od svih konteksta, prethodna najava da je Game Pass dostigao 25 miliona pretplatnika stigla je još u januaru 2022. godine – sada već pre dve godine.

Privlačenje 9 miliona dodatnih pretplatnika nije lak zadatak, čak ni tokom dve godine.

Međutim, s obzirom na prošlogodišnju obnovu usluge koja je videla Xbox Live Gold promenjen u Game Pass Core (i Microsoft potvrđuje da brojka od 34 miliona uključuje članove Game Pass Core), čini se da je ukupan broj standardnih Game Pass pretplatnika možda opao – pretpostavljajući da se najnoviji izveštaj o 11,7 miliona članova Xbox Live Gold-a iz 2022. godine preneo nakon obnove.

Naravno, budući da je posao, Microsoft ima podsticaj da predstavi najpovoljniju verziju istine zarad akcionara i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top