Vesti

Xbox Series S je trebao dobiti nadogradnju fokusiranu na veštačku inteligenciju

Posted on

Xbox Series S|X nisu uspeli da naprave primetan udar na tržišni udeo konzolnih igara PlayStation 5, a posebno je kritikovana ponuda sa budžetom zbog teškoća u radu.

Xbox je takođe otklonio glasine o potencijalnom osveženju sredine generacije za ove konzole uprkos predstojećem izdanju PS5 Pro. Međutim, izvor tvrdi da su takve konzole nekada bile u planu, ali je Microsoft odlučio da ih otkaže tokom razvoja.

Curenje informacija zvuči razumno jer je Microsoft bio svestan izazova povezanih sa ograničenom memorijom i hardverom Xbox Series S.

Prema RedGamingTech, Xbox je planirao osveženje hardvera za obe svoje postojeće konzole. Međutim, osveženi Series X je otkazan mnogo ranije u planiranju, a zatim i Series S.

Ovaj poslednji bi došao sa RDNA 3 GPU, više RAM-a i poboljšanjem ukupnih specifikacija. Možda bi najznačajnije uključivanje bilo mašinsko učenje, dajući konzoli više prostora za rukovanje tehnologijama koje su izvan njenih mogućnosti.

Sa popularnošću DLSS-a i navodnom tehnologijom mašinskog učenja koju PlayStation ima za PS5 Pro, ova nadogradnja bi znatno koristila Xbox Series S-u da se takmiči protiv Sonija.

Prema izveštaju, Microsoft je kasnije otkazao ovaj projekat zbog straha od zasićenja SKU na tržištu. Gigant igara nije mogao da shvati kako da radi sa dva budžetska modela istovremeno, napuštajući ideju o osveženju u potpunosti.

Takođe bi bio inferiorniji od Xbox Series X, stavljajući ovo osveženje u tešku poziciju. Na kraju, Microsoft je odlučio protiv ovog pristupa zbog takvih izazova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version