PlayStation 5

Otkaz za 900 zaposlenih! Sony otpušta 8% ukupne radne snage

Posted on

Sony Interactive Entertainment je u utorak saopštio da će otpustiti oko 900 zaposlenih u svojoj PlayStation jedinici, ili 8% svog globalnog radnog osoblja, postajući najnovija tehnološka kompanija koja je najavila smanjenje broja zaposlenih.

“Nakon pažljivog razmatranja i mnogih razgovora rukovodstva tokom nekoliko meseci, postalo je jasno da su potrebne promene kako bi se nastavio rast poslovanja i razvoj kompanije”, rekao je predsednik i izvršni direktor jedinice Jim Ryan u e-mailu zaposlenima, koji je kompanija javno objavila. Dodao je da će otpuštanja uticati na zaposlene u svim regionima kompanije. PlayStationov studio u Londonu će se u potpunosti zatvoriti, a nekoliko drugih studija će takođe biti pogođeno.

Japanski gigant u industriji igara smanjio je svoju prodajnu prognozu za svoju vodeću konzolu PlayStation 5 14. februara, nakon što je upozorio na manju potražnju. Sony je tada rekao da očekuje da će prodati 21 milion jedinica PS5 u fiskalnoj godini koja se završava u martu, smanjeno sa prethodne prognoze blizu 25 miliona konzola.

Akcije kompanije su naglo pale nakon najave smanjenja prognoze.

Analitičari su predviđali da bi Sony mogao da izda osveženu verziju PlayStation 5 ove godine, nastojeći da poveća interesovanje za konzolu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version