Gadgets

Elegantni pametni sat: Moye Kronos 3R recenzija

Moye nam dolazi sa još jednim pametnim satom koji po pristupačnoj ceni nudi izuzetno lep dizajn, odličan ekran i mnoštvo funkcija za povezivanje. 

Moramo da pohvalimo Moye na zaista elegantnim i lepim pakovanjima za svoje proizvode, jer kada otvarate kutiju ovog uređaja zaista imate utisak da ste kupili nešto u značajno višem cenovnom rangu. Unutar lepo dizajnirane kutije su najosnovnije stvari – sam sat, USB kabl za punjenje i kratko korisničko uputstvo. USB kabl je, kao što smo i navikli i kod drugih uređaja, jedinstven za samo ovaj model pa to treba imati u vidu da ga ne biste izgubili, oštetili i slično, ali velika prednost toga je što se kraj koji se kači na sat za punjenje odmah prilepi preko magnetnog priključka, što je izuzetno praktično. Uz uređaj se ne dobija punjač, ali možete iskoristiti bilo koji od mobilnog telefona ili neke dostupne na računaru, ne zahteva nikakve posebne specifikacije. Uputstvo je vrlo jednostavno i razumljivo, praktično i sam uređaj ima samo jedno jedino dugme, ali najbitnije je to što dobijate informaciju o aplikaciji koju skidate za upravljanje satom, preuzimanje dodatnih tema i slično. 

Dolazimo i do samog Kronos 3R sata koji vizuelno deluje vrlo interesantno ali i diskretno. U pitanju je potpuno okrugli sat sa ekranom prečnika 1.43“, a posebnu notu elegancije mu daju oborene ivice ekrana koje na neki način stvaraju utisak sličan kamenu oblutku. Kada se upali ekran koji je AMOLED tipa i rezolucije 466×466 piksela, utisak postaje samo još bolji – boje su istaknute i žive a odziv na upravljanje preko touchscreen-a je odličan. Jedno jedino dugme na satu ćete praktično najčešće koristiti samo za uključivanje dok se sve ostalo radi preko ekrana osetljivog na dodir. Sat možete prilagoditi svojim potrebama kako sa samim temama koje se nalaze na osnovnom ekranu, kao i parametrima koje one prikazuju, tako recimo i menjanjem izgleda menija i slično. Model koji je nama stigao na test je došao u crnoj boji koja je vrlo diskretna, ali za one koji žele malo više živosti tu je i pink opcija. Dobra stvar je i što koristi potpuno standardne narukvice pa je izbor u tom smislu praktično neograničen a i vrlo pristupačan. 

Svi parametri koje sat beleži se zapravo povezuju na telefon, a kroz priloženu aplikaciju prate i tokom vremena. Na taj način možete pratiti koliko ste bili fizički aktivni, bilo kroz brojanje koraka ili kroz neke sportske aktivnosti kojih zaista ima ogroman broj, kroz parametre kao što su srčani puls, pritisak, saturacija kiseonika, ciklusi spavanja i slično. Ipak, uvek treba imati u vidu da pametni satovi nisu medicinska sredstva već vam mogu dati samo neku indikaciju vašeg zdravlja, pa ukoliko primetite nešto van okvira možete kontaktirati lekara a ne reagovati samo na osnovu informacija sa sata.

Dobra stvar kod aplikacije jeste što se lako povezuje i deli podatke sa drugim sličnim aplikacijama kao što su Google Fit, Strava, Sports Tracker i slično, pa ukoliko ste već korisnik nekih od njih možete lako samo nastaviti sa punjenjem podataka i dobijati rezultate odmah nakon završene aktivnosti. 

Dobra stvar je što se sat sa telefonom sinhronizuje u realnom vremenu, pa možete lako dobijati notifikacije iz svih aplikacija koje za to odredite, a sa druge strane i preko samog sata možete pozivati brojeve iz imenika što je dosta korisno. Na kraju, sat možete koristiti i za kontrolu muzike sa telefona što je pogotovu zgodno ako se nalazite na primer u javnom prevozu i slično, pa da ne biste morali telefon da vadite iz džepa. 

Kronos 3 R je deklarisan da je vodootporan po standardu IP67, što znači da je u potpunosti otporan na prašinu i prljavštinu i može da izdrži potapanje u vodi dubine do 1m u trajanju do 30 minuta. Na telefon se povezuje preko Bluetooth 5.0 standarda što mu omogućava solidan domet, a treba napomenuti i da ima bateriju od 260 mAh koja mu u nekom normalnom režimu obezbeđuje nekoliko dana rada, dok u stand-by modu to znači do 7 dana korišćenja. Vreme punjenja do maksimalnog kapaciteta je dva i po sata, što je u rangu sa očekivanjima za ovakav uređaj. 

Zaključak 

Moye Kronos 3R  je pametni sat koji će pre svega prijati onima koji bi nešto diskretniji, a opet upečatljiv dizajn, koji pritom ima sasvim dovoljno funkcionalnosti i praćenja najbitnijih parametara zdravlja i fitnesa. Druga stvar koju treba istaći je njegova pristupačna cena, pa je samim tim dobar za one koji ne žele da izdvoje previše novca za uređaj koji nisu sigurni kako će i koliko koristiti.

Autor: Stevan Starović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top