PC

Hogwarts Legacy 2 će koristiti Unreal Engine 5

Hogwarts Legacy je obeležio veliki povratak Harry Pottera u industriju video igara, brzo uzdignuvši ovu franšizu na nove visine. Postajući najveća igra 2023. godine, ovaj RPG je doveo do zahteva za još ambicioznijim nastavkom.

Prethodni dokazi su sugerisali da je rad na nastavku već u toku. Dodajući uzbuđenju, pronašli smo novi oglas za posao koji nagoveštava da će biti zasnovan na Unreal Engine 5.

Studio iza Hogwarts Legacy trenutno zapošljava starijeg umetnika za likove. Ovaj oglas za posao jasno pokazuje da studio želi da zaposli developere za svoj sledeći veliki projekat.

Avalanche Software je naveo razne kvalifikacije potrebne za ovu poziciju, uključujući jednu koja traži iskustvo sa Unreal Engine.

Iskustvo sa game engineima kao što su Unreal Engine 4/5.

-Oglas za posao Senior Character Artist

Iako oglas za posao pominje i Unreal Engine 4 i 5, gotovo je sigurno da će izbor developera  Avalanche Software biti ovaj poslednji. Hogwarts Legacy je već bio zasnovan na Unreal Engine 4, ali najnovija iteracija polako postaje glavni engine industrije.

Takođe je važno napomenuti da je Avalanche Software uvek nameravao da lansira Hogwarts Legacy na hardveru prethodne generacije kao što su PS4 i Nintendo Switch. To je možda bio jedan od razloga za njegovu zavisnost o Unreal Engine 4.

S obzirom da to više nije slučaj za nastavak, tim može da iskoristi Unreal Engine 5. Razvoj koristeći novi engine bi trebalo da znači da se funkcije poput Lumen i Nanite mogu koristiti za dalja grafička poboljšanja u sledećem naslovu.

Dodajući još goriva vatri, Avalanche Software je već izrazio interesovanje za korišćenje Unreal Engine 5 u prethodnom intervjuu.

Radujemo se Unreal Engine 5 za buduće projekte.

-Jose Villeta

Sledeći unos u ovoj franšizi verovatno neće stići još nekoliko godina. Do tada, industrija bi trebalo da bude još upoznatija sa Unreal Engine 5, čineći ga pogodnijim za takve AAA projekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top