PC

Final Fantasy 16 PC verzija u zavrsnoj fazi, zahtevi ce biti visoki

Dok Final Fantasy 7 Rebirth trenutno privlači svu pažnju, lako bi bilo zaboraviti da je Final Fantasy 16 lansiran pre skoro godinu dana. Kao Rebirth, Final Fantasy 16 je lansiran kao ekskluziva za PS5, ali je već potvrđena PC verzija i sada nam je Square Enix dao veoma potreban ažurirani izveštaj.

Final Fantasy 16 je prvi put lansiran u junu i mnogi fanovi su se nadali da će PC verzija biti dostupna pre kraja 2023. godine. Razvojni tim je brzo odbacio ovu ideju, navodeći da će biti potrebno više od šest meseci da se pripremi PC verzija igre. Sada konačno imamo ažuriranje o PC verziji, sa producentom, Naoki Yoshidom, koji je potvrdio GameInformeru da je igra u ‘završnim fazama’.

“U pogledu gde se trenutno nalazimo u razvoju, pokušavamo da shvatimo završne faze optimizacije”, rekao je Yoshida. “Kada možemo da izdamo PC verziju može zavisiti od toga – sistemski zahtevi i specifikacije za PC koje će igrači trebati, tako da pokušavamo da to shvatimo.”

Yoshida je takođe upozorio da će specifikacije za PC verziju igre “izgledati prilično visoko”. Ako ste igrali Final Fantasy XV na PC-u, to možda neće biti veliko iznenađenje. Pored toga, 60FPS performansni mod za Final Fantasy 16 na PS5 je imao dosta zamki, sa masivnim padovima rezolucije kako bi se postigao veći broj frejmova u bitkama. Ipak, možemo se nadati da će grafička podešavanja igre biti dovoljno skalabilna da podrže manje snažan hardver, poput Steam Decka.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top