PC

Larian završio podršku za Baldur’s Gate – Nema nove igre niti DLC-a na vidiku

Baldur’s Gate 3 je bio pomalo anomalija prošle godine. Pripadajući nišnoj franšizi, premašio je sva očekivanja da bi osvojio nagradu za igru godine, dominirao platformama poput Steam Deck i prodao milione kopija.

Nakon ovog uspeha, prirodno bi bilo očekivati da Larian Studios kapitalizuje na uzbuđenju i ide svim snagama. Međutim, ovaj tim nikada nije bio sklon da sledi normu, sa direktorom Swen Vinckeom koji potvrđuje da nema planova za Baldur’s Gate 4.

Ova informacija dolazi sa GDC 2024. Na istoj konferenciji, direktor Swen Vincke izrazio je svoje mišljenje o korporativnoj pohlepi i njenom uticaju na industriju. Međutim, njegova sledeća izjava bila je veliko otkriće.

To nije Baldur’s Gate 4. Mi ćemo nastaviti dalje.

-Swen Vincke

Još šokantnija je činjenica da Larian Studios namerava da se potpuno odmakne od Dungeons & Dragons. Za one koji nisu upoznati, Baldur’s Gate se zasniva na ovoj franšizi, pozajmljujući mnoge njegove elemente.

Tim predaje Dungeons & Dragons izdavaču Wizards of the Coast. Štaviše, direktor je odbacio nade o bilo kakvom DLC-u za Baldur’s Gate 3, nagoveštavajući nameru da uradi nešto potpuno novo.

Iako direktor nije rekao mnogo toga o svojim planovima, možemo verovati Larian Studios da će isporučiti kvalitet nakon svog najnovijeg izdanja.

Baldur’s Gate 3 je praktično podigao lestvicu za CRPG-ove. Tim ostaje posvećen isporuci sličnog nivoa kvaliteta za svoj sledeći projekat, čak i ako nije deo Dungeons & Dragons.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top