PC

Microsoft ima nove prototipe za prenosivu Xbox konzolu

Tržište prenosivih konzola je u porastu od lansiranja Nintendo Switcha 2017. godine. Stvari su se dodatno poboljšale u poslednjih nekoliko godina zahvaljujući pojavljivanju prenosivih gaming PC-ja kao što je Steam Deck. Sada, nakon bukvalno decenija glasina o prenosivom Xboxu, izgleda da Microsoft konačno radi na tome.

Ideja o prenosivom Xboxu kruži još od vremena kada je PSP dominirao školskim igralištima. Sa ponovnim popularizovanjem prenosivih gaming sistema, Microsoft sada izgleda da ozbiljno razmišlja o ideji. Prema izveštaju Microsoftovog novinara, Jez Cordena, na Xbox Two Podcastu, Microsoft testira prototipove prenosivih Xbox uređaja iza zatvorenih vrata.

Ovi prototipovi prenosivih sistema se navodno nazivaju “novi prototipovi” i su “potpuno nativni”, što znači da Microsoft ne planira ‘samo za cloud’ prenosivi uređaj, već sistem koji može da pokreće igre poput Halo, Forza, Starfield i druge, nativno.

Ovo nije nova oblast za Microsoft. Kompanija stalno pravi prototipove novih uređaja, od kojih mnogi ne stignu do tržišta. Jedan od nedavno javno prikazanih prototipova, poznat kao Xbox Keystone, izgledao je spreman za masovnu proizvodnju pre nego što je Microsoft povukao utikač. Takođe je moguće da je Microsoft napravio svoje sopstvene prototipove u kući kako bi pomogao u razvoju novih softverskih funkcija. Microsoft je već potvrdio da želi da napravi promene na Windowsu kako bi bolje radio sa novim prenosivim uređajima i uređajima sa ekranima osetljivim na dodir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top