PC

Iako nema zvaničnih brojki, Valve je do sada prodao milione Steam Deck konzola

Valveov Steam Deck je donekle označio prekretnicu za prenosive igre, sa prenosivim PC-em koji je prošle godine lansiran sa velikim uspehom. Iako Valve još uvek nije podelio konkretne statistike prodaje za prenosni uređaj, kompanija je izvestila da je pre lansiranja OLED verzije, Steam Deck prodao “nekoliko miliona” jedinica.

Kako je izvestio The Verge, dizajneri Valvea Lawrence Yang i Pierre-Loup Griffais otkrili su publikaciji da je pre zvaničnog lansiranja OLED Steam Deck modela, originalni LCD iz 2022. godine bio veliki hit za kompaniju, navodeći da je sistem do sada prodao “nekoliko miliona” jedinica.

Naravno, nekoliko miliona bi moglo značiti bilo šta od najmanje 2 miliona do desetina miliona ili više – iako je verovatno bliže cifri sa sedam cifara.

Pored toga, tim posebno pripisuje inspiraciju za nedavno najavljeni Steam Deck OLED Nintendo-u, rekavši za The Washington Post “[Switch OLED] je definitivno pokazao ljudima da je vernost OLED ekrana generalno veća. To je jednostavno sjajan proizvod od Nintenda koji čini tonu kupaca širom sveta super srećnim.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top