PC

Cyberpunk 2077 zaradio preko 750 miliona dolara nakon prošlogodišnjeg povratka

Posted on

Cyberpunk 2077 je prvi put najavljen još 2012. godine, obećavajući revolucionarnu igru. Igra je lansirana osam godina kasnije, 2020. godine, i bila je ništa manje od katastrofe. Bila je nesavršena i puna grešaka, što ju je činilo gotovo neigrivom.

Uprkos lošem lansiranju, čini se da je igra dobro prodavana, prema CDPR-u. Do sada su Cyberpunk 2077 i ekspanzija Phantom Liberty ostvarili prihod od 750 miliona dolara.

Prodaja u prvoj godini bila je prilično impresivna, ali je usledio značajan pad u naredne dve godine. Cyberpunk 2077 je potom doživeo masovni povratak 2023. godine, kada je ostvario gotovo isti iznos prihoda u toj godini kao i u prethodne dve godine zajedno.

To je bilo u vreme kada je počela njegova priča o iskupljenju. 2023. godine, CDPR je lansirao 2.0 patch zajedno sa DLC Phantom Liberty. Ažuriranje i DLC su učinili da igra izgleda kao naslov kojem smo se svi radovali kada je najavljen.

Nakon ovog ažuriranja, CDPR je prošle godine ostvario prihod od 206 miliona dolara. Međutim, igra se od tada nije usporila i mogla bi biti na putu da se pridruži raznim franšizama vrednim milijardu dolara u industriji.

Iako je igra generisala puno prihoda 2020. godine, mnogi su bili nevoljni da je kupe zbog problema koji su uticali na prodaju 2021. godine. Ali sada je Cyberpunk 2077 bolji nego ikad, sa mnogima koji ga smatraju kandidatom za igru godine u trenutnom stanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version