PlayStation 5

Sea of Thieves na PS5 donosi 120FPS, DualSense podršku i još dosta toga

Posted on

Kao deo nedavne promene Microsofta prema multiplatformskom pristupu sa svojim first party igrama, proizvođač konzola je izdao Pentiment i Hi-Fi Rush za PlayStation 5. Sledeći je Sea of Thieves, sa timom u Rare koji potvrđuje cross-play, cross-progression, 120fps i još mnogo toga.

Objavljujući neku vrstu FAQ-a na svom blogu, tim u studiju Rare ponudio je tonu novih detalja pred izlazak Sea of Thieves za PS5 30. aprila.

Prvo i osnovno, igra će uključivati cross-progression, sa igračima na PS5 koji mogu povezati svoje naloge kako bi sinhronizovali “Commendations, cosmetics, Twitch Drops i akumulirano zlato, Doubloons i Ancient Coins.”

Uz cross-progression, Sea of Thieves na PS5 će omogućiti igračima da omoguće ili onemoguće cross-play, što znači da igrači na PS5 mogu ploviti i pljačkati sa svojim prijateljima bez obzira na izbor platforme.

Kao i Xbox verzija, Sea of Thieves na PS5 će ponuditi 4k60fps mod uz 1080p/120fps opciju.

Međutim, izdanje za PS5 će uključivati neke zgodne jedinstvene funkcije – prvenstveno vezane za DualSense kontroler. Iako je tim potvrdio da nema planova za PSVR2 verziju igre, Sea of Thieves na PS5 će podržavati haptiku, okidače i zvučnik/mikrofon DualSensa za ukupno dodatni osećaj imerzije.

Na osnovu ovoga, čini se da Rare pristupa stvarima u vezi sa izdanjem Sea of Thieves za PS5 na najbolji mogući način. Biće zanimljivo videti kako će igra biti prihvaćena nakon njenog lansiranja na PS5.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version