Mobile

Apple sada zvanicno dozvoljava emulatore na App Store

Posted on

Tokom poslednjih nekoliko meseci, novi međunarodni zakoni i spoljni pritisak su primorali Apple da popusti mnoga svoja pravila koja se odnose na iOS i Apple App Store. Između dodavanja aplikacija za cloud streaming i obećanog dolaska Epic Games Store kasnije ove godine, kreator jabučastog telefona je sada počeo da dozvoljava dodavanje emulatora igara na iOS App Store.

Najavivši na svom sajtu za developere, Apple je zvanično predstavio svoje najnovije promene politike za App Store, sa sekcijom 4.7 koja navodi: “Aplikacije mogu ponuditi određeni softver koji nije ugrađen u binarni, posebno HTML5 mini aplikacije i mini igre, streaming igre, chatbotove i dodatke. Pored toga, aplikacije emulatora retro igračkih konzola mogu ponuditi preuzimanje igara.”

Kao i sa svim emulatorima, igrači će morati da nabave svoje sopstvene datoteke igara – naravno, kopiranjem vaših legitimnih kopija retro naslova.

Ova promena dolazi u interesantnom prelomnom trenutku za emulaciju igara, sa Nintendom koji je nedavno tužio Switch emulator ‘Yuzu’ u iznosu od 2,4 miliona dolara; plašeći mnoge druge da se kao rezultat toga sakriju.

Sada kada Apple dozvoljava emulatorima da budu na njihovom App Store, nadamo se da će to dodatno povećati kredibilitet industrije emulacije.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version