Vesti

Disney zapoljšava veterane industrije igara kako bi pojačao gejming odeljak

Posted on

Ranije ove godine, Disney je najavio da je pristao da stekne manjinski udeo u Epic Games za 1,5 milijardi USD. Pored ovog ulaganja, Disney i Epic Games se takođe udružuju na novom multiverse projektu, koji će obuhvatiti sve glavne franšize pod okriljem imena Disney, poput Marvel, Star Wars, Pixar, sportskog sadržaja kroz EPSN, sve do klasičnog Disney sadržaja.

Disney u suštini želi da Epic Games pomogne u izgradnji sopstvenog metaversa, iako bi i dalje očekivali da vidimo mnogo crossovera sa Fortnite u narednim godinama. To je ambiciozan projekat koji će zahtevati jak tim iza sebe. S tim u vidu, Disney je sada zaposlio bivše izvršne direktore industrije video igara da pomognu u ovom projektu, među ostalima.

Za početak, trenutni šef igara u Disney, Sean Shoptaw, unapređen je na poziciju potpredsednika i nadgledaće saradnju Disney x Epic Games. Što se tiče novih zaposlenih, Disney dovodi trojicu veterana koji su prethodno radili sa gigantima poput Xbox, Blizzard, EA, Ubisoft i drugim.

Ray Gresko, koji je bio glavni razvojni direktor u Blizzardu, sada će se pridružiti kompaniji Disney i tekućem projektu na kojem radi Epic Games. Bjorn Tornqvist napušta Ubisoft da bi preuzeo ulogu potpredsednika za tehnologiju igara u Disney, a Jay Ong, koji je prethodno vodio Marvel Games, sada će voditi celokupan posao licenciranja Disney igara, nadgledajući sve franšize.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version