Filmovi-Serije

Fallout igre uživaju veliku popularnost zahvaljujući uspehu TV serije

Serijal Fallout doživljava preporod u svojoj bazi igrača zahvaljujući popularnosti nove TV serije, kombinovano sa činjenicom da su sve Fallout igre trenutno na prodaji po sniženim cenama. Većina Fallout igara na Steam-u je imala četvorostruko povećanje istovremenih igrača u poslednjih nekoliko dana.

Prema SteamDB, koji pruža analitiku o broju igrača i istoriji cena, Bethesda Game Studios’ Fallout 4 je doživeo porast istovremenih igrača, sa vrhuncem od preko 83,000 igrača koji igraju igru. Iako je ovaj broj još uvek daleko od rekorda igre od 472,000 istovremenih igrača postignutih na Steamu pre devet godina, to je ipak značajan rast u odnosu na prethodni prosek od 18,000 do 20,000 igrača tokom poslednjih nekoliko godina.

Fallout 76, jedina multiplayer igra franšize, dostigla je vrhunac sa skoro 40,000 igrača na Steamu, u odnosu na preko 10,000 prošle nedelje. Fallout 3 GOTY Edition i Fallout 3, objavljeni 2008. godine, takođe su doživeli porast u svojoj bazi igrača, sa vrhuncem od 1000 na preko 7,000 igrača na oba naslova. Fallout: New Vegas je pratio isti trend, dostižući vrhunac sa skoro 20,000 igrača. Originalni Fallout i Fallout 2 su takođe doživeli slične poraste u broju istovremenih igrača, sa prvom igrom koja je dostigla vrhunac sa preko 2,000 igrača i drugom sa malo preko 1,000. Na kraju, imamo Fallout Shelter, koji je imao blizu 6,000 igrača na svom vrhuncu.

Ove nedelje, da bi proslavili lansiranje TV serije, koja je do sada dobila odlične kritike, Fallout igre i svi povezani DLC-ovi su takođe na prodaji na svim platformama. Postoji dobra šansa da su Fallout igre videle porast na PlayStation i Xbox konzolama – posebno Xbox, jer trenutne konzole mogu pokrenuti sve Fallout igre iz ere Bethesde na 60FPS sa povećanjem rezolucije.

Bethesda će isporučiti svoje prvo ažuriranje za Fallout 4 posle godina kasnije ovog meseca. Na konzolama, igra će biti ažurirana za PS5 i Xbox Series X/S da bi radila na višim rezolucijama i frejm rate-ovima. Sa strane PC-a, dobijamo zvaničnu podršku za ultra-široku rezoluciju, uz niz ispravki grešaka.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top