Gadgets

Solidan soundbar zvučnik: Redragon Darknets recenzija

Gejmeri su sada najviše navikli da za zvuk sa računara koriste slušalice, međutim nekada je zgodno imati zvuk i preko zvučnika koji su u poslednje vreme nekako opali u popularnosti. Neki modeli monitora čak imaju ugrađene zvučnike, ali su oni najčešće jako slabi. Redragon nam tu dolazi sa jednim simpatičnim malim rešenjem koje kopira popularne soundbar uređaje koji često idu uz televizore, ali je dosta manjih dimenzija. 

Sam naziv možda asocira na neki dark net ili hakovanje ili tako nešto, ali to zaista ne odgovara onome čemu je ovaj uređaj namenjen, a to je proizvodnja prijatnog zvuka iz vašeg računara. Uređaj je vrlo minimalistički, a opet interesantno dizajniran i sa svojim dosta malim dimenzijama će se lako uklopiti ispod praktično bilo kog monitora. Na sredini je veliki volume taster koji je vrlo elegantno izrađen od metala, sa strane se vide po dva drajvera, u gornjem levom uglu je Redragon logo, dok se sa donje strane može videti vrlo diskretna RGB traka. U tom smislu bi se ovaj uređaj mogao lako uklopiti i u nekom elegantnijem ili poslovnom okruženju, ali i u čisto gejmerskoj postavci pa je zaista na neki način univerzalan. Samo RGB osvetljenje možete podešavati pritiskom na jedno dugme sa gornje strane pa može ići od jako drečavog do vrlo diskretnog, opet u skladu sa namenom uređaja. 

Na prednjoj strani se nalaze i konektori za slušalice i mikrofon, što znači da ovo možete koristiti kao „produžni“ ukoliko te konektore nemate na prednjoj strani kućišta ili vam nisu lako dostupni, što je vrlo zgodno. Na računar se pored sa ta dva 3.5mm džeka povezuje i preko jednog USB-A porta koji obezbeđuje napajanje i za zvuk i za RGB osvetljenje. U suštini je to nešto više kablova sa zadnje strane uređaja, ali s obzirom da ih jednom povezane nećete više dirati, u pitanju je vrlo prihvatljiv kompromis. Konačno, dugim pritiskom na veliki volume točkić se otkriva još jedna mogućnost Darknets zvučnika – povezivanje preko Bluetooth konekcije. U praksi znači da možete da ga koristiti kao soundbar ispod monitora, ali po potrebi možete pustiti i neki zvuk sa telefona ili drugog uređaja što daje jednu lepo dodatnu funkcionalnost koju svakako pozdravljamo. 

Sami zvučnici imaju snagu dva puta po 1.5W što ne deluje previše ovako na papiru, ali mogu reći da se čuju dosta bolje od bilo kojih zvučnika koji su bili ugrađeni u monitor, a samom činjenicom da su najčešće smešteni pravo ispred vas, subjektivni osećaj je da je zvuk i jači. Naravno ne treba ovde očekivati neke audiofilske performanse, bas je takođe dosta slab, ali sve u svemu za neke osnovne potrebe ovaj uređaj će i više nego dobro poslužiti. 

Zaključak

Darknets je uređaj koji vrlo lepo popunjava jednu prazninu koja je nastala masovnim prelaskom gejmera na korišćenje slušalica i audio komponentu vašeg računara vrlo lepo upotpunjuje i zaokružuje. Mogućnost povezivanja i na Bluetooth je veliki plus, a diskretan dizajn je dobar za bilo koje okruženje. Na kraju, dosta povoljna cena omogućava da sebi lako obezbedite solidan zvuk, a moramo pohvaliti i to što Redragon na ovaj uređaj daje čak pet godina garancije.

Autor: Stevan Starović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top