PC

Drama oko Helldivers 2 završena u korist igrača, vraća se pozitivni rejting

Posted on

Helldivers 2 je privukao mnogo pažnje od svog lansiranja, ali se prošle nedelje našao u žiži javnosti iz pogrešnih razloga. U petak su Arrowhead i Sony najavili planove da zahtevaju PSN naloge u PC verziji igre, uprkos činjenici da je igra prodavana u preko 170 zemalja gde PSN nije dostupan. To je izazvalo burne reakcije, sa preko 200.000 negativnih recenzija koje su postavljene na Steam Store stranici igre. Sada kada je odluka preokrenuta, hiljade se vraćaju na Steam da uklone negativne recenzije.

Ranije ove nedelje su Sony i Arrowhead najavili da je nakon dalje diskusije tokom vikenda, doneta odluka da se ukine zahtev za PSN za Helldivers 2 na PC-u. To znači da svako ko poseduje igru može nastaviti da igra bez povezivanja PSN naloga. S obzirom da je PSN dostupan samo u 70 zemalja, a igra je već prodavana igračima u mnogim nepodržanim regionima, ova odluka je najbolja. Da je plan sproveden, hiljade igrača bi bile zaključane iz igre, a povraćaj novca onima koji su pogođeni bi koštao bogatstvo.

Sada kada je ova katastrofa izbegnuta, desetine hiljada Steam igrača su se vratile na stranicu igre Helldivers 2 da vrate svoje recenzije na pozitivno. Preko 200K negativnih recenzija je postavljeno tokom vikenda i do sada je oko 80.000 od tih sada promenjeno nazad na pozitivno.

Još uvek je dug put do toga da se ukupna ocena igre vrati na pozitivno sa mešovitog, ali su napori počeli i kako smo već videli, fanovi Helldiversa imaju tendenciju da postignu rezultate kada su fokusirani na ujedinjeni cilj.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version