PC

EA želi da uvede “dinamične reklame” u većinu svojih igara

EA je odavno poznat kako stalno istražuje načine za dalje monetizovanje svojih igara. Kompanija već planira da uvede AI alate kako bi izbacila brojne ljudske radnike i brže izgradila proizvode. Pored toga, EA takođe dalje istražuje uvođenje in-game reklama u više naslova.

Ovo nije prvi put da se EA bavi ovom oblašću. Reklame u igri popularizovane su na tržištu mobilnih igara. U jednom od prvih EA-ovih eksperimenata sa ovim u velikom izdanju, postavili su skoro celoekranski oglas za Amazon Prime seriju, The Boys, u meni za reprizu borbi u UFC 4. Naravno, ovo je izazvalo talas negativnih reakcija i oglas je onemogućen.

Sada je Andrew Wilson iz EA počeo da obaveštava investitore o planovima kompanije da se uključe u posao ‘Dynamic Ad Insertion’, u kojem će se reklame postavljati u igre na osnovu metrika kao što su ‘navike, istorija i interesi’, što zvuči… užasno. Sportske igre će sigurno početi da prikazuju oglase svaki put kada je pauza u igri zbog stvari poput poluvremena, zamene igrača ili pit stopova.

Drugi potencijalni načini na koje bi se ovo moglo koristiti su preko AFK tajmera. Mnogi često pauziraju na svom kontroleru i odu da nešto uzmu, ili urade nešto relativno brzo. Ti ljudi bi uskoro mogli da se vrate i pronađu neku vrstu neželjenog komercijala.

Nažalost, s obzirom na količinu stvari za koje kompanije poput EA imaju prođu na tržištu sportskih igara, reklame u igri će gotovo sigurno postati ključna komponenta u mnogim budućim igrama i to će sigurno učiniti ljude na vrhu EA bogatijim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top