PC

Ghost of Tsushima uklonjen sa Steam i drugih platformi u susret izlasku

Posted on

Igra Ghost of Tsushima studija Sucker Punch dolazi na PC kasnije ove nedelje. Međutim, uklonjena je iz prodaje na Steamu i drugim PC prodavnicama u preko 100 zemalja i regiona koje Sony’s PlayStation Network ne pokriva. Ovaj potez odražava tekuće probleme sa regionalnim uklanjanjem igre Helldivers 2, koja je takođe nedostupna u istim zemljama i regionima.

Vredno je napomenuti da prethodne Sony PC adaptacije poput God of War i Horizon Zero Dawn bile samo za jednog igrača i nisu zahtevale prijavljivanje na Sonijevu sopstvenu online uslugu. Međutim, najnoviji pokušaj Sonija da nametne zahtev za prijavljivanje za igranje Helldivers 2 naišao je na značajan otpor, što je navelo firmu da to poništi.

Izgleda da Sony nije mislio da je Steam dostupan u više zemalja nego PSN, potencijalno zaključavajući korisnike u teritorijama koje PSN ne podržava iz igre za koju su platili. Čak i nakon što je Sony poništio svoju odluku, Helldivers 2 je i dalje nedostupan u preko 170 zemalja. Izvršni direktor Arrowheada, Johan Pilestedt, lobira za promenu ovoga, ali ograničenja su i dalje na snazi u trenutku pisanja.

S druge strane, Ghost of Tsushima je uglavnom poznat po svojoj kampanji vođenoj pričom za jednog igrača, koja neće zahtevati od korisnika da se prijave na PSN. Ipak, nakon originalnog izdanja igre dodat je multiplayer mod pod nazivom Legends. Zbog ovog multiplayer moda, igra se povlači iz svih regiona gde PSN nije dostupan. Ghost of Tsushima će takođe biti prva Sony PC igra koja će biti isporučena sa novim PlayStation overlayem, omogućavajući igračima pristup različitim PSN uslugama, poput prijatelja, trofeja i još mnogo toga.

Kako se vidi na SteamDB, ista ograničenja kupovine koja su nametnuta na Helldivers 2 sada se mogu naći i za Ghost of Tsushima, koji stiže na PC ove nedelje. Izgleda da Sonijeva želja da ujedini iskustvo PlayStation i PC platformi za svoje objavljene igre nadmašuje želju za većom prodajom, gurajući u oblasti gde PlayStation istorijski nije imao mnogo prisustva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version