PC

U susret rebootu Bungie donosi klasične Marathon igre na Steam

Posted on

O Marathonu znamo već neko vreme, sa Bungie koji rebootuje svoj klasični pre-Halo sci-fi shooter za moderno doba, kao multiplayer extraction shooter. Originalne Marathon igre danas nisu baš široko dostupne, ali Bungie olakšava fanovima da se vrate i vide kako je Marathon počeo donoseći klasičnu trilogiju na Steam.

Marathon se ponovo izdaje na Steamu pod imenom Marathon Classic, razvijen od strane Aleph One, studija sa kojom se Bungie udružio da bi ponovo objavio klasične igre. Originalna igra je sada dostupna besplatno svima na Steamu, tako da je možete odmah dodati u svoju biblioteku i početi da igrate.

Kasnije tokom godine, Marathon 2 i Marathon Infinity će takođe stići na Steam. Iako nijedna od igara nije potpuno preradjena ili remasterizovana, one su ažurirane za moderne sisteme, donoseći podršku za širokoekranski HUD, više frejmova u sekundi, 3D filtriranje i pozicionirani audio.

Marathon je prvi put izdat 1994. godine, a poslednja igra u serijalu izašla je 1996. godine. Bungie trenutno radi na potpuno novoj Marathon igri, koja se očekuje da će biti lansirana 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version