PC

Helldivers 2 premašio 12 miliona prodatih primeraka

Helldivers 2 je pokrenut u februaru sa neverovatnim odzivom od strane fanova i kritičara. Sada, tokom nedavnog kvartalnog izveštaja o zaradi Sonija, kompanija je potvrdila da je igra prodala milion kopija nedeljno, u proseku, 12 nedelja nakon lansiranja. Ovaj prekretnica čini Helldivers 2 jednom od najbrže prodavanih PlayStation igara ikada, što je veliki uspeh za mali tim studija Arrowhead.

Iako je Helldivers 2 tehnički nastavak, prva igra je bila primetno drugačija, sa izometrijskim stilom igranja. Nastavak u suštini ponovo preokreće stvari, nudeći potpuno novi pogled na gejmplej, sa tradicionalnijim pogledom kamere iz trećeg lica, čineći igru privlačnom za mase.

Sony je skoro napravio grešku početkom maja, kada je kompanija najavila planove da sprovede povezivanje PSN naloga. Zbog administrativnog propusta, Sony nije ograničio prodaju Helldivers 2 na PC-u na zemlje gde je PSN dostupan. Ako bi se sprovelo povezivanje PSN naloga kako je planirano, tada bi desetine hiljada igrača u zemljama izvan opsega usluge PSN bilo zaključano iz igre. Srećom, nakon što je videla da korisnička ocena igre na Steamu pada na negativnu, Sony je promenio mišljenje i više neće sprovoditi PSN naloge u Helldivers 2.

Iako Helldivers 2 više neće zahtevati prijavu na PSN, Sony se i dalje vratio i uklonio igru iz zemalja gde PSN nije dostupan, što je dovelo do toga da preko 170 zemalja izgubi mogućnost kupovine igre preko Steama. Arrowhead je potvrdio da želi da igra bude ponovo navedena u ovim zemljama, ali do sada ne izgleda da će Sony popustiti. Zapravo, od objave, Sony je samo uklonio igru u još više zemalja, tako da nema znakova da će se ovo uskoro preokrenuti.

Na duge staze, biće zanimljivo videti kakav će uticaj ovo masovno uklanjanje imati na buduće prodaje igre u narednim mesecima. Helldivers 2 i dalje ima lojalnu bazu fanova i posvećeni tim developera iza sebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top