Vesti

Blast from the past: Duck Hunt

Posted on

Pred vama je legendarna igra na kojoj su odrastali mnogi klinci sredinom 80-ih. Radi se naravno o Duck Hunt, naslovu koji je Nintendo 1984. godine izdao za NES konzole uz jedan vrlo specijalan dodatak – električni pištolj poznat kao NES Zapper.

Pravila igre su izuzetno prosta, ali je sam gejmplej za svoje vreme bio jako izazovan i zarazan. Na ekranu televizora se pojavljuju patke koje je potrebno upucati NES Zapper pištoljem, gde se dobijaju poeni za svaku oborenu pticu. Sa dovoljno uspešnih pogodaka igrači napreduju kroz runde koje postaju sve teže, dok pet promašaja označava kraj igre.

U Duck Hunt postoji tri režima igre – Mod A sa jednom patkom na ekranu, Mod B sa dve, i treći mod sa glinenim golubovima koje je potrebno obarati. U prva dva moda se takođe pojavljuje čuveni pas koji ima zadatak da plaši patke i da ih donosi lovcu. Ipak, pas je najpoznatiji po tome što se smeje i ruga igraču kada bi on promašio metu.

Pored verzije za NES konzole, postojao je i arkadni port koji je takođe ostvario veliki uspeh. Duck Hunt je prodat u preko 28 miliona kopija, čime je za svoju generaciju postao jedna od najprodavanijih igara svih vremena. Legat igre nije bio nimalo zanemarljiv, iako Nintendo, za razliku od njegovih ostalih franšiza, nije mnogo ulagao u brending Duck Hunt-a.

NES Zapper pištolji nažalost ne rade u tandemu sa modernim televizorima, već samo na CRT ekranima. Danas možete igrati moderne verzije Duck Hunt-a u VR-u, ali su znatno lakše od originala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version