Vesti

Blast from the past: The Secret of Monkey Island

Posted on

Posle velikog uspeha igre Maniac Mansion, o kojoj možete pročitati više u trećem broju Play!Retro specijala, Lucasfilm Games studio nas je častio sa još jednom šarmantnom point-and-click avanturom koja je osvojila srca svih ljubitelja dobrih puzli i otkačenog humora.

The Secret of Monkey Island prati smotanog i pomalo naivnog mladića po imenu Guybrush Threepwood, čiji je životni san da postane pirat. Nesvestan svih opasnosti koje ga čekaju, Guybrush započinje svoje putovanje po Karibima, na kome će upoznati mnoge šašave likove, ljubav svog života, ali i svog večnog rivala, ukletog gusara LeChuck-a.

The Secret of Monkey Island je popularizovao sistem inventara i interfejs koji danas koriste mnoge 2D point-and-click avanture, sa komandama kao što su ”Pick up”, ”Talk to” i ”Look at”. Pored rešavanja izazovnih, a ponekad i pomalo nelogičnih zagonetki, igrače čeka i nekoliko piratskih borbi na otvorenom moru. Ovo nisu borbe u pravom smislu te reči, jer duel ne pobeđuje najveštiji mačevalac, već onaj koji smisli najbolju uvredu za protivnika. U tom smislu najviše podseća na nešto što bismo danas nazvali ”roast battle”.

The Secret of Monkey Island danas ima počasno mesto u ”panteonu point-and-click avantura”. Serijal je dobio pregršt nastavaka u duhu originala, zadržavši svoje uvrnute puzle, blesav humor i jedinstvenu atmosferu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version