PC

FIFA 2K25 potencijalno izlazi ove godine

Dugoročno partnerstvo između EA i FIFA završilo se prošle godine, sa EA koji je odbacio zvanični brending FIFA za buduće fudbalske igre. U budućnosti, EA će izdavati EA Sports FC, ostavljajući FIFA da pronađe novog partnera za razvoj. Mnogi od nas su očekivali da će najveći rival EA-a u areni sportskih igara, 2K Games, preuzeti licencu i sada je ta ponuda navodno zvanično potvrđena.

U budućnosti, trebali bismo videti FIFA 2K igre, počevši sa FIFA 2K25 kasnije ove godine. 2K Games ima dugu istoriju sa sportskim igrama, pokrivajući glavne sportove poput košarke, golfa i WWE. Sada će 2K Games dodati fudbal na listu, prema mohplay Inc.

Situacija ovde je malo komplikovana. Iako EA više nema FIFA licencu, ima sve individualne licence za korišćenje stvarnih timova, dresova i igrača u igri, tako da EA Sports FC i dalje funkcioniše kao iste FIFA igre koje poznajemo decenijama. EA ima neke od ovih licenci ekskluzivno, tako da 2K može biti u nezgodnom položaju gde mora da se osloni na lažna imena, što bi moglo uticati na komercijalnu održivost igre. FIFA je uvek dominirala PES-om u prodaji delom zbog tačnog prikaza igrača i klubova u igri.

Mislim da je takođe vredno napomenuti da, iako EA dobija puno kritika za svoje mikrotransakcije, 2K Games je jednako loš, ako ne i gori u nekim slučajevima. NBA 2K je posebno postao sve skuplji za igranje u poslednjim godinama, sa developerima koji usporavaju napredovanje i isplate ‘VC’, i čine kupovine skupljim. To je jedan od najgrubljih primera prekomerne monetizacije u celoj industriji, praktično prisiljavajući igrače da kupe, ili se suoče sa mesecima grindanja da bi unapredili svoje kreirane igrače u modu karijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top