Opisi igara

Ludi Džek i njegova tarzanka: Mullet Madjack recenzija

Mullet Madjack, iliti Ludi Džek sa tarzankom. Postavka igre je jednostavna i vrlo budalasta. Inspirisana retrofuturizmom animea iz 90-ih, roboti milijarderi vladaju svetom i održavaju super AI koji će umreti ako se ne bude hranio dopaminom. Robomilijarderi unajmljuju (prisiljuju) ljude da postanu moderatori, koji će snabdevati AI dopaminom ubijajući druge robote u nekoj formi bolesnog gejm šoua. Vi ste Džek, jedan od moderatora koji je na tajnoj misiji da poubija sve robomilijardere i oslobodi sve taoce.

Mullet Madjack je šuter iz prvog lica sa začkoljicom koja uvodi desetosekundni tajmer koji otkucava osim ako ne uspevate da konstantno ubijate robote i zadovoljite krvožedni AI. Ako bivate pogođeni ili udareni od strane robota, taj tajmer će takođe početi da opada sve bliže ka nuli, u čijem slučaju umirete i vraćate se na dno kule koju pokušavate da osvojite.

Kako budete jurišali kroz kulu, šutiraćete vrata, kao i druge robote koje možete dokrajčiti gurajući ih u električne prepreke ili ventilatore, sve dok vitlate sa revolverom, pa i drugim oružjima kako budete napredovali. Rokanjem u glavu ili o razne prostorne elemente i prepreke ćete takođe kupovati dodatno vreme na svom tajmeru koji Džek drži u svojoj levoj ruci. Tokom ovih krvavih sprintova, retro anime stil dolazi do punog izražaja kroz živopisne boje i vizuelne efekte koji dodaju „sjaj“ vašem krvoproliću. Iako ćete često imati velike brojeve na ekranu i brojne blještave efekte, dizajn je toliko kristalno jasan da ovi elementi gotovo nikada neće uticati na vidljivost onoga što se dešava na ekranu, ma koliki da je haos u pitanju.

Kada stignete do kraja stejdža, to jest nivoa kule, dobićete izbor od tri unapređenja koja će vam olakšati dalji prelaz. Neke od ovih sposobnosti mogu biti u vidu opreme, kao na primer vatreni mač koji čak možete i bacati u stilu bumeranga. Tu su i railgunovi, plazma oružja, razne automatske puške i drugi alati za ubijanje, a svi dolaze sa svojim jedinstvenim aspektima i načinima igranja. Pucanje je odlično odrađeno, i jako mi se dopalo kako pojedina oružja daju osećaj trzaja prilikom rešetanja protivnika. 

Nivoi će se često truditi da vas poremete kako budete pojačavali tempo i bivali sve jači i jači kroz spratove, uvodeći ne samo nove protivnike (kojih ponovo nema mnogo u celosti), već i postavke soba, zahtevajući od vas da drugačije pristupite borbi, bilo u daljinskim okršajima, bilo okršajima izbliza. Jedan problem jeste to što unapređenja koja sam pomenuo često mogu dati iluziju izbora, s obzirom da su neka poprilično loše izbalansirana i značajno bolja od većine drugih, kao što je na primer Railgun, što možda i jeste deo nekog power fantasy tripa kojim su developeri želeli da nas časte.

Kako se penjete kroz nivoe kule, koridorima biva dodata dodatna dimenzija koja će vam krasti vreme, pored naravno većeg broja neprijatelja na koje ćete naletati. Jedan od primera jesu bare kiseline koje ćete zaobilaziti ili lanci koje ćete morati da raznesete pre nego što budete mogli da prođete kroz vrata. Dopada mi se kako su sve ove prepreke savršeno jednostavne, ali dovoljno iritantne da pri greškama u odlučivanju mogu dosta uticati na vaš trenutni pokušaj. Kada budete stigli na poslednji sprat, čekaju vas borbe sa robomilijarderima, koje imaju svoje začkoljice i daju prostor za različite pristupe.

Muzika, kao i vizuelni dizajn koji sam već pomenuo uzimaju neke od najboljih inspiracija iz animea i retrofuturizma prisutnog 80-ih i 90-ih, uklapajući se sa dinamičnom muzičkom podlogom idealnom za ove adrenalinske sekvence, vrlo distinktnim dizajnom protivnika, kao i odličnim animacijama i krvavim finalnim potezima kojima možete dokrajčiti svoje roboprotivnike.

Mullet Madjack je pravi indie dragulj koji će obradovati sve fanove kako boomer shootera, tako i brze adrenalinske akcije uopšte, sa vrlo tesnim dizajnom, zarazno brzim i veoma krvavim gejmplejom gde konačno možete iživeti vašu fantaziju akcionog heroja iz starih SF filmova.

Mullet Madjack je dostupan za PC, PS5, Nintendo Switch i Xbox Series X/S

Autor: Nikola Aksentijević

Igru ustupio: JF Games

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Mullet Madjack

€19,95
8.8

8.8

8.8/10

Za:

  • Retrofuturistički dizajn i atmosfera
  • Prezabavan i prezarazan adrenalinski gejmplej

Protiv:

  • Nebalansirana oružja i unapređenja
  • Manjak različitih tipova protivnika
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top