Vesti

Blast from the past: Battletoads (1991)

Kao odgovor na izuzetan uspeh Teenage Mutant Ninja Turtles franšize, Rare je izdao igru koja nam je zauvek promenila percepciju žaba iz kreketavih stvorenja koja čitaju novine i željno iščekuju selidbu roda u mega kul heroje koji furaju naočare za sunce.

Battletoads je beat ’em up platformer koji prati već dobro utemeljenu formulu žanra. Ipak, Battletoads se istakao po svojoj nemilosrdnoj težini, vrtoglavo brzom i haotičnom gejmpleju i prenaglašenom nasilju koje je bilo karakteristično za mnoge crtaće tog doba, kao što su Looney Tunes i Tom i Džeri. Ovoj razigranoj atmosferi su dodatno doprineli simpatičan art stil, blesavi likovi i šašav humor.

Kada je težina igre u pitanju, neki nivoi su bili toliko izazovni da su igrači morali da ih nauče napamet do najsitnijeg detalja kako bi ih prešli – zvuči kao Dark Souls boss borbe, zar ne? Ogromna težina je takođe činila igru praktično nemogućom u multiplejer modu jer su igrači morali da budu u savršenoj sinhronizaciji – u suprotnom bi samo smetali jedni drugima. Jasno vam je da je prelazak cele igre bilo retko dostignuće do kog su dolazili samo najstrpljiviji i najuporniji igrači. 

Originalni Battletoads je ostvario veliki uspeh, ali franšiza nije zaživela – od 1995. do 2020. godine dobili smo samo jednu Battletoads igru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top