PC

Resident Evil Village postavio novi rekord za serijal

Posted on

Resident Evil serijal je daleko najveći Capcomov, sa svakim naslovom koji prodaje milione i milione primeraka – posebno u poslednjih nekoliko godina. Međutim, najnoviji originalni naslov u franšizi – Resident Evil Village – uspeo je da nadmaši sve što je prethodilo, postižući novi rekord prodaje za serijal.

Najavu su napravili putem saopštenja za štampu, Capcom je otkrio da su “svetske prodaje Resident Evil Village premašile 10 miliona jedinica u tri godine od njegovog izlaska 2021. godine, čineći ga najbržim naslovom u serijalu koji je dostigao ovaj cilj.”

Prema izdavaču, RE: Village je nastavio da konstantno prodaje primerke zahvaljujući delom proširenom izdanju igre na Apple uređajima – pomažući mu da proda otprilike 2 miliona jedinica svake godine.

Vredi napomenuti da Village još uvek zaostaje za par drugih unosa u serijalu, barem kada je u pitanju ukupna prodaja jedinica – sa RE:7 i RE:2 (Remake) koji trenutno stoje na 13,3 i 13,9 miliona jedinica respektivno.

Sa Resident Evil Village koji je već na njihovim petama, vrlo je verovatno ne samo da će Re: Village postati najprodavanija igra Resident Evil svih vremena, već bi čak mogla ući u Capcomove Top 3 najprodavanije igre ikada. Biće zanimljivo videti koliko će jedinica biti prodato do trenutka kada se RE:9 najavi/izda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version