Vesti

Čelnici EA zaradili 60 miliona dolara u jeku masovnih otpuštanja

Nije ni čudo što je gejming industrija bila u opasnosti zbog mnogih otpuštanja u 2024. godini. Iako je ovo ozbiljna briga, industrija uspeva da se oporavi. Giganti poput Xboxa su prošli kroz otpuštanja, a čak ni PlayStation nije stranac ovom trendu.

Sličan je slučaj sa EA, jer je ovaj izdavač otpustio mnogo zaposlenih i zatvorio mnogo kancelarija ove godine. Moglo bi se pomisliti da će to dovesti do gubitaka za celu kompaniju, ali su samo izvršni direktori zaradili 60 miliona dolara u 2024. godini.

EA je otkrio koliko su izvršni direktori i CEO zaradili tokom fiskalne godine 2024. Tokom ovih 12 meseci, izvršni direktori su zaradili 60 miliona dolara, što je iznenađujuće s obzirom na stanje izdavača.

Kako je navedeno u godišnjem sastanku i izjavi o punomoćju Electronic Artsa, ovaj ukupan iznos uključuje plate, nagrade i naknade. Bez iznenađenja, onaj koji je odneo najviše novca kući nije niko drugi do CEO, Andrew Wilson.

On je uzeo preko 25,6 miliona dolara da bi pomogao izvršnim direktorima da restrukturiraju poslovni model. Uzeo je skoro polovinu novca zaradjenog u fiskalnoj godini, a Wilsonu je dodeljen veliki iznos jer je navodno odlično obavio posao s obzirom na zadovoljstvo zaposlenih.

Pored toga, pomogao je strateško usklađivanje rukovodstva studija.

CEO je primio 1,3 miliona dolara kao platu. Štaviše, zaradio je neverovatnih 20,4 miliona dolara na nagradama u akcijama. Zatim je primio dodatnih 3,44 miliona dolara iz ne-ekvitetnog podsticajnog plana.

Sve dodato, Andrew Wilson je zaradio oko 172 puta više od prosečnog zaposlenog u EA.

Prosečan zaposleni u kompaniji zarađuje oko 150K dolara. Još jedna iznenađujuća činjenica je da je Wilson zaradio više novca u 2024. godini nego u 2023. i 2022. godini. Dakle, otpuštanja nisu toliko uticala na njega koliko na druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top