Vesti

EA otpušta na stotine developera i otkazuje projekte, uključujući Mandalorian igru

Uprkos zabeleženim rekordnim profitima, uglavnom zahvaljujući prodaji mikrotransakcija EA FC, EA sada otpušta stotine zaposlenih u svojim studijima, otkazuje projekte i zatvara barem jedan studio.

Počećemo sa glavnim otkazivanjima. Pucačka igra Star Wars koju razvija Respawn, za koju se tvrdi da je zasnovana na Mandalorianu, više neće izaći, pa je san o Star Wars 1313 mrtav po drugi put. Pored toga, Ridgeline Games, studio koji je upravo izgubio svog direktora i bio zadužen za rad na budućim singlplejer kampanjama u Battlefield igrama, potpuno se zatvara.

Postoje i drugi neobjavljeni projekti koji su sada otkazani, ali postoji šansa da će se neki detalji o tim projektima procuriti u budućnosti.

EA takođe planira da otpusti 5% svoje radne snage, potez koji će rezultirati time da oko 700 zaposlenih izgubi posao. EA ovo predstavlja kao napor za ‘restrukturiranje’, jer namerava da napusti licencirane franšize (kao što je Star Wars) i usredsredi se na franšize koje u potpunosti poseduje.

Tačno šta ovo znači za predstojeću Iron Man igru od EA Motive, ili projekat Black Panther, ostaje da se vidi. Takođe se očekuje da, iako EA više neće praviti Star Wars igre, Respawn će i dalje završiti svoj Star Wars Jedi serijal sa trećom igrom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top