PlayStation 5

Sony izgleda radi na PS3 emulatoru

Posted on

Sony je u poslednjim generacijama zaostajao za Microsoftom kada je reč o kompatibilnosti sa prethodnim konzolama. Međutim, to se polako menja, jer je proizvođač konzola nedavno lansirao unapređene emulatore za PS2 i PSP za PS5. Iako se činilo da se to nikada neće dogoditi, prema informacijama jednog insajdera, Sony radi na PS3 emulatoru.

Prema izveštaju poznatog “leakera” Jeffa Grubba, koji je razmatrao nedavne glasine da Sony možda radi na sopstvenom PS3 emulatoru za PS5, Grubb je rekao:

“To je nešto što sam čuo da se radi već neko vreme. Mislio sam da će biti otkriveno ranije ove godine kada sam prvi put čuo za to. To se očigledno nije dogodilo, ali to ne znači da se nikada neće dogoditi – možda i hoće.”

Zbog jedinstvenog dizajna i arhitektonskih odluka tokom stvaranja PS3, emulacija konzole bila je izazovna za Sony, pa su se oslanjali na strimovanje iz oblaka kao primarni način igranja igara iz sedme generacije.

Izgleda da to uskoro više neće biti slučaj. S obzirom na to koliko mnogo PS3 igara još uvek nije dostupno na PS4/5, najava PS3 emulatora za konzole trenutne generacije bio bi veliki korak napred.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version