PC

Xbox navodno planira da kupi još jednog izdavača do kraja godine

Posted on

Xboxova first-party postava je veća nego ikad zahvaljujući akvizicijama velikih studija kao što su Bethesda, Activision i drugi. Nakon ovih preuzimanja, kompanija ima snažnu postavu i čini se spremnom za budućnost.

Međutim, Microsoft je motivisan da dalje raste. Ako su verodostojni nedavni izveštaji, u kompaniji se planiraju još više akvizicija, a jedna bi mogla biti najavljena pre kraja godine.

Prema izveštajima poznatog voditelja podkasta King David, gigant u svetu video igara priprema se da proširi ovu postavu još jednim spajanjem. Jedan veliki izdavač mogao bi biti kupljen do kraja godine.

Izveštaj navodi kompanije poput Sega, Konami i Warner Bros kao potencijalne ciljeve za preuzimanje, iako ništa ne deluje konačno za sada. Takvi ciljevi bili bi u skladu sa Fil Spenserovim prethodnim ciljevima, koji su nagoveštavali akvizicije veličine Nintenda.

S obzirom na to da je Microsoft već sproveo tako veliku akviziciju u prošlosti, možda bi bilo dobro uzeti ove informacije sa zrnom soli. Microsoft se trenutno suočava sa teškom finansijskom situacijom, pa dodavanje više first-party studija ne bi bilo idealno.

Međutim, nedavno je zatvorio timove poput Arkane Austin, pa možda gigant u svetu video igara traži da dodaju nekoliko studija kako bi nadoknadili nedavne gubitke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version