Mobile

AAA igre na iPhone uređajima su potpuni neuspeh, jedva da imaju preuzimanja

Posted on

Neki AAA naslovi su pušteni na najnovijim iPhone uređajima. Mnogi su se brinuli da ove igre neće optimalno raditi, ali Apple je ipak omogućio pristojno iskustvo igranja. Sada kada su mnogi od ovih naslova dostupni, čini se da je ovaj pristup propao.

Igranje na mobilnim uređajima zvuči kao sjajna ideja, ali bilo je prerano za masovne AAA igre da se pojave na ovoj platformi. Kao rezultat toga, igre koje su puštene imaju vrlo malo preuzimanja.

Resident Evil 4 & 7, Assassin’s Creed Mirage i Death Stranding su prikazani na Appleovim prezentacijama. Iako je bilo iznenađujuće da ova kompanija prikaže ove igre, malo je bilo optimistično.

Sada je Mobilegamer.biz otkrio da su ovi naslovi potpuni neuspeh na mobilnoj platformi. Samo manje od 3000 ljudi je platilo cenu od 50 dolara za Assassin’s Creed Mirage na ovoj platformi.

Igra je lansirana 6. juna. Nakon dvadeset dana, preuzeta je oko 123 hiljade puta, iako je dostupna besplatna demo verzija. Drugi naslovi na mobilnim platformama mogu postići takve rezultate za samo nekoliko sati.

Ove AAA igre su igrive samo na iPhone 15 Pro i Pro Max uređajima, zajedno sa visokokvalitetnim iPad-ima. To je verovatno još jedan faktor koji doprinosi lošoj prodaji, jer većina iPhone korisnika ne može da pristupi ovim AAA naslovima.

Prema izveštaju, Assassin’s Creed Mirage je zaradio samo 138 hiljada dolara bruto prihoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version