PC

Valve možda razvija emulator za Android

Posted on

Valve je bio dosta aktivan u poslednjim godinama, jer je kreator Steama objavio novi hardver u obliku Steam Decka uz velika softverska poboljšanja za mnoge aspekte svoje PC prodavnice. Čini se da Valve i dalje naporno radi u pozadini, s tom što nova glasina tvrdi da bi mogli da razvijaju emulator za Android.

Kako je preko Twitera objavio Brad Lynch, XR Projekt menadžer u EOZVR-u, otkrio je neka zanimljiva otkrića prilikom analize Steamove baze podataka.

Prema Lynchovim rečima, nova ažuriranja liste promena Steama povezana sa SteamVR-om čini se da nagoveštavaju neke buduće funkcije, uključujući referencu na „WayDroid“, koji „omogućava GNU/Linux korisnicima da pokreću Android aplikacije teme u kontejneru. Skoro sa izvornim performansama ako koriste Wayland.“

Trenutno nije tačno poznato šta Valve planira da uradi sa ovim emulatorom, međutim Android platforma je u prošlosti imala priličnu količinu podrške za VR – pogotovo jer je Meta’s Quest Horizon OS baziran na Androidu.

Moraćemo da sačekamo i vidimo šta Valve tačno planira u vezi sa tim, ali u svakom slučaju, uzbudljivo je videti nove ideje, proizvode i funkcije koje dolaze od Valvea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version