Vesti

Blast from the past: Sensible World of Soccer (1994)

Posted on

Evo jedne igre koja je nastala iz neizmerne ljubavi prema najpopularnijem sportu na svetu. Ne govorimo ovde o FIFI, PES-u ili Football Manager-u, već vanvremenskom ostvarenju koje je elegantno kombinovalo najbolje elemente iz ova tri naslova – Sensible World of Soccer, čuveni hit studija Sensible Software.

Gejmplej SWOS-a je podeljen na dve celine. Prva je igranje samih utakmica, gde kontrolišete fudbalere iz ptičije perspektive. Iako su bile prilično jednostavne, kontrole su igračima pružale pregršt mogućnosti.

Sada dolazimo i do menadžerskog aspekta igre, koji je bio izuzetno bogat i složen za svoje vreme. SWOS je posedovao podatke o ogromnom broju svetskih liga, sa ukupno 1500 timova i 27.000 igrača. U igru su uključeni i mnogi srpski klubovi, uključujući Partizan, Crvenu Zvezdu, Budućnost, Zemun i Rad.

SWOS nudi karijerni režim gde kao menadžer možete da igrate do 20 sezona. Svaki fudbaler poseduje posebne statistike (brzinu, preciznost, kontrolu lopte i mnoge druge), koje određuju njegovu cenu. U zavisnosti od vašeg uspeha, drugi klubovi i nacionalne reprezentacije će pokušati da vas ”vrbuju”.

Iako nije dobio moderne nastavke, Sensible World of Soccer je i dan danas izuzetno popularan u Evropi, pogotovo u Nemačkoj i Poljskoj. Fanova igre ima i u našoj zemlji, koja je bila domaćin nekoliko internacionalnih turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version