Mobile

Nove statistike pokazuju da je Resident Evil 7 za iOS potpuni promašaj

Posted on

Imajući u vidu ekskluzivnost igre, nismo iznenađeni.

Prema rezultatima analize koju je sproveo Mobilegamer, Resident Evil 7 za najnovije iPhone i iPad modele je prodat u manje od 2000 kopija.

Otkako je izdata u julu, mobilna verzija čuvenog survival horror naslova je preuzeta 83.000 puta, ali je velika većina korisnika isprobala samo demo igre – izgleda da su samo najveći fanovi bili spremni da izdvoje 20 dolara za punu verziju. Kako prenosi Appmagic, Capcom je od igre zaradio samo 28.140 dolara, ali iznos je zapravo još manji, pošto ova suma ne uključuje Apple-ov porez od 30%.

Svi znamo koliko je Resident Evil popularan kao franšiza, pogotovo ako govorimo o sedmici koja je vratila serijal korenima klasičnog survival horora, a isto se može reći i za mobilni gejming, koji je praktično na svom vrhuncu. U čemu je onda problem? Zašto ovo izdanje nije uspelo da privuče više igrača? Odgovor je jednostavan – RE7 mobilni port je dostupan samo za iPhone 15 pro i najnoviji model iPad-a.

Ovo nije prvi put da mobilni port popularnih igara nije oduševio fanove – sličnu sudbinu su doživeli Assassin’s Creed Mirage, Death Stranding i Resident Evil Village.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version