PC

Microsoft uzvraća FTC-u – Govori da je žalba povodom Game Pass poskupljenja obmanjujuća

Prošle nedelje, FTC je sudu poslao pismo u kojem tvrdi da je Microsoft počeo da zloupotrebljava svoju dominantnu poziciju na tržištu promenom načina rada Game Pass servisa. Sada je Microsoft zvanično odgovorio, navodeći da je argument FTC-a “obmanjujuć”.

Kao što je uočio The Verge, Microsoftov odgovor je sada podnet sudu, tvrdeći da je pismo FTC-a “obmanjujuća” i ne pruža fer predstavu činjenica. Prvo, Microsoft tvrdi da njegov novi standardni nivo Game Passa nije “degradirana” verzija Game Passa za konzolu, koja se ukida.

Iako novi standardni nivo Game Passa ne nudi igre na dan izdanja, on uključuje multiplayer preko Xbox Live, koji Game Pass for Console prethodno nije imao. Stoga, pretplatnici zapravo štede novac sa standardnom pretplatom Game Passa, u poređenju sa starim postavkama, gde je bilo potrebno da Xbox igrači imaju obe pretplate, Game Pass Core i Game Pass for Console, kako bi imali pristup celokupnoj Game Pass biblioteci, kao i online multiplayeru.

Iako cena Game Pass Ultimate raste, Microsoft tvrdi da dodavanje velikih igara na dan izdanja, kao što je Call of Duty, opravdava promenu. Microsoft takođe tvrdi da je ovo pokušaj FTC-a da preoblikuje svoj argument o štetnim efektima. Prethodno je FTC pokušao da blokira fuziju Microsoft-Activision pod pretpostavkom da će Microsoft zatvoriti konkurenciju tako što će zadržati igre poput COD-a sa rivalnih platformi kao što je PlayStation. Microsoft je potpisao pravno obvezujuće sporazume kako bi se osiguralo da ovi naslovi i dalje budu dostupni na konkurentskim platformama i uslugama u oblaku u budućnosti, i kao rezultat toga, sporazum je odobren, uprkos protivljenju FTC-a.

FTC je od tada apelovao da se spajanje poništi, ali su do sada ažuriranja o žalbi sporo stizala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top