PC

Microsoft očekuje mnogo veću zaradu nakon nedavnog poskupljenja Game Pass usluge

Ova generacija je bila pomalo nestabilna za Microsoft, jer je kompanija prodala mnogo manje konzola od konkurencije, a usvajanje Game Passa je bilo sporije nego što se nadalo. Ipak, uprkos negativnom stavu prema odluci kompanije da poveća cenu Xbox Game Pass servisa (dok uklanja igre na dan izlaska iz nižih nivoa), čini se da će ovaj kontroverzni potez verovatno doneti veliku finansijsku korist.

U izveštaju kompanije Ampere Analysis, govorilo se o nedavnim promenama Game Passa, kao i o akviziciji Activision Blizzarda, izračunavajući šta očekuju da ovi potezi znače za uslugu u naredne dve godine.

Prema izveštaju, zahvaljujući istovremenom povećanju cena i devalviranju Xbox Game Passa, pretplatnici će verovatno završiti plaćajući i do 35% više nego ranije – bilo zbog povećanja cena ili podsticaja za najviši nivo usluge.

Ukupno, očekuju da će povećanje cena (zajedno sa dodatnom privlačnošću Call of Duty) izazvati ogroman rast prihoda, specifično – povećanje od preko 200% u odnosu na 2022. do 5,5 milijardi dolara godišnje do 2025. godine.

Naravno, ovo su samo procene zasnovane na analizama koje su sprovela treća lica, tako da bi trebalo uzeti sa rezervom. Ipak, ako se ovo odvija onako kako je predviđeno, onda je Microsoft prošao sa izuzetno kontroverznim potezom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top