PC

Povratak 6v6 formata u Overwatch 2?

Posted on

Pre nekoliko nedelja, Aron Keller je obećao da će se pozabaviti temom 6v6 formata i mogućnosti njegovog povratka u Overwatch 2. Sada je objavio članak u kojem detaljnije objašnjava zašto je uveden 5v5 format u nastavku, posebno ističući kako smanjenje timova za jednog igrača različito utiče na svaku ulogu, kao i druge razloge poznate zajednici, poput manje vizuelne gužve.

Međutim, zanimljiv deo ovog članka je to što je tim otvoren za slušanje povratnih informacija zajednice i radi na pripremi test sesije 6v6 formata. Još uvek nema datuma za ovaj test, ali deluje da bi se mogao dogoditi vrlo brzo.

Ako se nadate povratku starog formata, Keller je takođe objasnio da postoji mnogo poteškoća u tome. Jedna od njih je povezana sa tehničkim performansama, jer imati jednog dodatnog igrača u svakom timu može imati veliki uticaj na stariji hardver.

Igra ima grafička poboljšanja, bolji interfejs, zahtevnije setove heroja i još mnogo toga. Dakle, postići nesmetan rad je teži zadatak nego što je bio sa prethodnikom.

Direktor Overwatch 2 je pomenuo da tim ima nekoliko ideja kako da ovo funkcioniše, ali da bi za to bilo potrebno nekoliko sezona, što znači da ako testovi 6v6 budu pozitivni i ako format dobije odobrenje developera, to bi moglo da traje dugo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version